Áthelyezés

2023.04.24. 14:24

Új helyre került a Harmath kút Baján – galériával

A bajai Szentháromság tér Sugovica felőli sétányán helyezték üzembe a Harmath kutat. Korábban a városháza előtti téren üzemelt, most új helyre került Harmath István, bajai szobrászművész alkotása.

Márton Anna

Néhány padot is kihelyeztek a Harmat kút közvetlen közelében

Fotó: Márton Anna

Száz évvel ezelőtt is volt egy kút a Szentháromság téren, a művész annak a mintájára, de természetesen a saját ízlése szerint átformálta, hogy a tér stílusával harmonizáljon a bronzból készült alkotás. Az ünnepélyes átadást szombat délután tartották. Az eseményen elhangzott, hogy a kút és néhány pad kihelyezését Preininger Rozália önkormányzati képviselő a 2022-es keretéből finanszírozta. Nyirati Klára polgármester is köszöntötte az egybegyűlteket. 

Az új kút építését a Bajai Kommunális és Nonprofit Kft., valamint a Bajakert Kft. végezték. Az eseményen az érdeklődők az V. Formabontó Természetfotó-kiállítást is megtekinthették, melynek szervezője Kammerman Péter. Dr. Bleier Norbert, Gomor Csaba, Molnár Attila, Schneider Viktor és Willi Mónika különleges fotói mellett, vendégkiállítók egyedi alkotásai is láthatóak a sétányon kihelyezett tárlaton.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában