Népzene

2023.04.14. 20:19

Nyolcszáz diáknak tartott rendhagyó ének-zene órát a Muzsikás együttes Jánoshalmán – galériával

A jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskolában és az Imre Zoltán Művelődési Központban tartott rendkívüli ének-zene órát az idén ötven éves Muzsikás együttes. A zenekart az egyik hazai zenei nagykövetként tartják számon, akiknek elsőként sikerült elfogadtatniuk a világban a magyar népzenét, mint önálló zenei stílust.

Pozsgai Ákos

A Muzsikás együttes lebilincselő előadást adott

Fotó: Pozsgai Ákos

Az Imre Zoltán Művelődési Központ színháztermében a Szent Anna Katolikus Általános Iskola és a Déli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai, míg a Hunyadi János Általános Iskolában az alsó és felsőtagozatok tanulók élvezhették a Muzsikás együttes lebilincselő előadását a különleges tanórán. 

A fiatalok zenetörténeti érdekességekkel, népi hangszerekkel ismerkedhettek a MOL EURÓPA Alapítvány támogatásának jóvoltából. Többek között tanulhattak Kodály Zoltán és Bartók Béla új magyar zenéinek fontosságáról, a magyarságra jellemző zenei dallamokról, amelyek ma is nélkülözhetetlenek a hazai és a világ zeneelméletében. Megismerkedhettek a hosszúfurulyával, a hegedűvel, a brácsával, a nagybőgővel és a tamburával.

A diákok be is kapcsolódhattak a közös örömzenélésbe a Magyar Örökség-, valamint Kossuth-díjas Muzsikás együttessel együtt csujogattak és énekelték a legismertebb magyar népdalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában