Hírösszefoglaló

2023.04.04. 19:40

Kedden megkezdte működését az egynapos sebészet Kecskeméten

baon.hu

Ma (április 4-én) megkezdte működését az egynapos sebészeti ellátást biztosító egység Kecskeméten. Az Országos Kórházi Főigazgatóság által megvalósított fejlesztés keretében a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti, Nyíri úti telephelyén egy új, kétszintes, 2890 négyzetméteres egynapos sebészeti ellátást biztosító egység épült fel. Az új épületben három műtő, összesen 36 férőhellyel, 19 betegszoba és számos kiszolgáló helyiség létesült, mely kiváltja a Repülőkórházban működő egynapos sebészetet. – Az egynapos sebészet olyan speciális, többnapos kórházi kezelést kiváltó ellátás, amely – a kórházi ellátáshoz hasonló körülményeknek megfelelő, a beavatkozást végző egészségügyi intézményben – 24 óránál rövidebb ellátási időt igényel – írta a Petőfi Népe.

Protestáns műhelyt hoznak létre

A Kereszténydemokrata Néppárt Protestáns Műhelye új lendületet vett, ugyanis a már évtizedekkel ezelőtt megkezdett munkát most tovább folytatják, azonban ezúttal minden vármegyében szeretnének létrehozni műhelyeket. Bács-Kiskun vármegyében Varga László nyugalmazott református lelkipásztor vezeti majd az induló műhelymunkáját. A Protestáns Műhely megalakulásától kezdve a megyén belül önállóan működik majd. Az induló műhely munkájába bárki becsatlakozhat. A részvételhez nem kötelező a párttagság. Aki szívesen részt venne a munkában, nevének, felekezeti hovatartozásának és a telefonszámának megadásával az alábbi e-mail-címen jelentkezhet: [email protected].

Felavatták a Hunyadivárosi Közösségi Házat

A Hunyadivárosiak Napja keretében avatták fel a Hunyadivárosi Közösségi Házat hétfőn. Az avatón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester örömét fejezte ki, hogy a megszületett szándék után a hunyadivárosi emberek a cél érdekében összefogtak, és megvalósították vágyaikat. Civil és kulturális életet fog ez a ház a jövőben képviselni – mondta a városvezető. Pászti András önkormányzati képviselő beszédében elmesélte a közösségi ház megvalósulásának a történetét a gondolattól az utolsó munkák elvégzéséig. Elmondta: a hunyadivárosi emberek álmának a megvalósulása mesébe illő. Mint mondta, a meséből már csak egy próbatétel van hátra, mégpedig az, hogy bebizonyítsák, hogy a városrészben tudnak a generációk együttműködni, a megálmodott céljaikat megvalósítani.

Alpakákkal gazdagodott a Kecskeméti Vadaskert

Két alpakával gazdagodott a Vadaskert. Tokovics Tamás igazgató elmondta: a szegedi állatkertből érkezett az egy éves hím és a nőstény alpaka. Az állatok külön vérvonalból származnak, így bíznak benne, hogy a jövőben utódok is születhetnek. Egyelőre a régi tevekifutóban laknak, ahol már a látogatók is megtekinthetik a kedves állatokat. A Vadaskert már régóta tervezte, hogy alpakákkal gyarapítsa az állatállományt, mely most sikerült. A létesítményben több új állat is született tavasszal, többek között három emu csibe. A Vadaskert külön húsvéti programmal is készül nagyszombatra, de az ünnep idején végig nyitva tartanak – számolt be a baon.hu portál.

Megváltozott a parkolási rend

Április 3-tól megváltozott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Nyíri úti székhelyének parkolási rendje. A P1 parkoló bejárata megszűnik, gépjárművel behajtani, illetve elhagyni a kórházat kizárólag a Csabai Géza körút felőli teherportán lehet. Parkolni csak a P0 telephelyen belüli parkolóban lehet. Minden belső parkolóra – beleértve a korábbi P1-et is – egységesen, az eddigi P0 parkoló szabályzata és díjtételei érvényesek. A parkolás első fél órája ingyenes, utána minden megkezdett órára ezer forint. A P2 ingyenes parkolási lehetőség továbbra is biztosított a Csabai Géza körút felőli külön bejáraton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában