OFI

2023.04.30. 12:19

Ismét települést szépítettek az orgoványi fiatalok

A hétvégén településszépítési akciót hirdetett az OFI-Orgoványi Fiatalok Csoportja a faluban. Az orgoványi ifjak idén virágot ültettek a falu több pontján, ugyanott, ahol három évvel ezelőtt fákat ültettek.

Horváth Péter

Három évvel ezelőtt fákat ültettek a fiatalok

Forrás: Orgoványi Fiatalok Csoportja

– Sokszor elhangzik, hogy aki fát ültet, az hisz a jövőben. Így gondoljuk mi is az OFI berkein belül. Fontos számunkra a környezetünk és ezen belül a talpunk alatt található föld, melyen könnyűszerrel tudunk változtatni. Reméljük, hogy munkánkkal nemcsak magunknak, hanem az orgoványi embereknek is tudunk örömet okozni. Lokálpatrióta fiatalokként igyekszünk hasznos tagjai lenni szeretett településünknek. A jövőben több hasonló akcióval készülünk, hogy még szebbé tegyük Orgovány közösségi tereit – mondta megmozdulásaik üzenetéről Aczél Dániel, az OFI egyik alapítója és vezetője.

Hozzátette: az OFI megszületése után, 2019-ben szinte azonnal fákat ültettek a településen, a következő évben szemétszedést szerveztek, a rákövetkező évben Orgovány több pontján, később főleg a kulturális közösségi programokra helyezték a hangsúlyt – az utóbbi időben a művelődési ház csapatával közös szervezéssel –, ezek is nagy sikernek örvendenek a mai napig. Idén a településszépítési akciókat is visszahozzák egyéb programjaik mellett. Mint fogalmazott, fontos céljuk, hogy olyat tudjanak alkotni, amellyel hasznosan tudják eltölteni a közös időt, és ne csak maguknak, hanem a község valamennyi lakójának örömet tudjanak okozni.

Forrás: Orgoványi Fiatalok Csoportja

– Egyik alap célkitűzésünk, hogy a helyi fiatalok számára még értékesebbé tegyük szülőföldjüket, és ezek az akciók és események újabb és újabb kapcsolódási pontként tudnak szolgálni akár a jövőtervezés során – mondta Aczél Dániel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában