Sebességkorlátozás

2023.04.11. 16:01

Harmincas zónatáblákat helyeztek ki több bajai utcában

A harmincas zónatáblák a Bajai Szent Rókus Kórház környéki körzetre vonatkoznak.

Márton Anna

A képen: Kovács Csaba önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP)

Fotó: Márton Anna

A sebességkorlátozás a Kenderes utcát, Vasút sort, Csendes, Cserkész, Apród, Bajnok, Toldi, Szondi és Mező utcát, valamint a Vasvári Pál utcának a kórház és a Rókus temető mögötti szakaszát érinti. A táblákat az elmúlt héten helyezték ki, tájékoztatta hírportálunkat Kovács Csaba önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP). A változtatást a helyi lakók kérték.

− A Vasvári Pál utca azon részére helyeztek ki harmincas zónajelzést, amely a Szent Rókus Kórház és a temető mögött halad, itt szűkebb az utca. Azért fontos, mert ezen a szakaszon balesetveszélyes, ha száguldoznak autóval. A harmincas táblával szeretnénk korlátozni a sebességet, így sokkal élhetőbb és biztonságosabb lesz ez a környék. Csak azokat az utcákat, vagy utcarészeket szabályozzuk, ahol a szűkösség miatt nagy a balesetveszély, illetve az ütközések esélye. A sebességkorlátozást egy lakó vetette fel, majd később egy másik is jelezte a problémát, így átnéztük ezeket a szűk utcákat és erre a döntésre jutottunk. A Vasvári Pál utca szélesebb szakaszára nem vonatkozik a sebességkorlátozás, hiszen a temetőtől a tűzoltóság irányában meglehetősen széles szakaszon lehet közlekedni. De, a temető mögött nagyon szűk az utca, és bármikor kiléphet valaki, egy kisgyerek kiszaladhat a bokorból, és ez nagy veszélyforrást jelent. Úgy gondolom, hogy a lakók érdeke és az életvédelem a legfontosabb − hangsúlyozta Kovács Csaba.

Továbbá hozzátette, hogy a képviselői választókerületi körzetében öt választókerület található, ennek több mint a fele tanyakörzet, de a másik fele belvárosi körzet, mint képviselő igyekszik mindenhol segíteni. A lakók bármilyen kérdéssel fordulnak hozzá mindig készségesen próbál megoldani minden problémát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában