A munka világa

2023.04.14. 12:19

Halason is kiállították a kamara fotópályázatának zsűrizett képeit – galériával

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) tizenharmadik alkalommal írta ki A munka világa című fotópályázatot. A beérkezett pályamunkákból összeválogatott vándorkiállítás megérkezett Kiskunhalasra, ahol a Közösségek Házában április 13-án nyitotta meg a tárlatot Péjó Zoltán, a Dunatáj Fotókör elnöke.

Pozsgai Ákos

A munka világának különböző mozzanatait és pillanatait mutatják be a fotók

Fotó: Pozsgai Ákos

A fotópályázat mára országos méretűvé nőtte ki magát, Magyarország számos településéről érkeztek munkák. Idén 50 fotós 251 alkotását értékelte a zsűri, ezekből pedig 38-at válogattak be a kiállítás anyagába, a képeket ezúttal is vándorkiállítás keretében tárják a szélesebb közönség elé. Kiskunhalas előtt Baján, Kalocsán és Kecskeméten is bemutatták a tárlatot. 

A kiállítás képei a munka világának különböző mozzanatait és pillanatait mutatják be. A fotópályázat célja, hogy az országban tevékenykedő kereskedők, ipari vállalkozások, szolgáltatók, kézművesek tevékenységét, termékeit művészi módon jelenítse meg.

A beérkezett képeket háromtagú zsűri véleményezte: Bahget Iskander Kossuth-díjas fotóművész, Uszódi Bedi Gyula fotóművész és Péjó Zoltán, a Dunatáj Fotókör elnöke. A halasi tárlatot Péjó Zoltán nyitotta meg. Kiemelte, hogy a fotópályázat nem titkolt szándéka az is, hogy ráirányítsa a figyelmet a vállalkozások értékteremtő, munkaadói tevékenységére, és népszerűsítse a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára a főként ma már kihaló félben lévő szakmákat, foglalkozásokat.

Kiemelte azt is, hogy ma már nem egyszerű a fotográfusok dolga, hiszen egy-egy munkafolyamat bemutatása, főként üzemi körülmények között vagy speciális szakterületeken szigorodtak a munkakörülmények feltételei, a munkaterületre való belépés, engedélyeztetés hosszas előkészületet vesz igénybe.

A kiskunhalasi tárlat április 30-ig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában