Hírösszefoglaló

2023.04.13. 19:30

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek április 13-án

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

Baon.hu

Új szaktanterem segíti az oktatást

Ágazati képzőközpontot nyitott a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) Kecskeméten, a Bibó István utcai képzési helyén. Az európai uniós pályázati forrásból megvalósult, több kereskedelmi ágazat gyakorlati képzésére is alkalmas modern szaktantermet szerdán adták át. Az eladótérrel, a kor színvonalát képviselő automata pénztárgépekkel és a vállalatirányítási rendszert futtató számítógépekkel felszerelt tanműhelyben a teljes kereskedelmi folyamatot felölelően próbálhatják ki elméleti tudásukat a gyakorlati képzésben résztvevők.

Színházi olimpia

Grandiózus show-val, varázslatos előadásokkal, ötvennyolc ország közreműködésével indult útjára a 10. Színházi Olimpia, amelyhez a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház két előadás befogadásával csatlakozott: áprilisban a Koponyánk, körülbelül című drámai látlelet a Jászai Mari-díjas Kálló Béla rendezésében látható Kecskeméten, míg májusban az Újvidéki Színház az Anna Kareninával invitálja a nézőket egy érzelmi utazásra – tájékoztatott közleményében a színház.

Biztosítanák az utánpótlást az egészségügyben

A Gál Ferenc Egyetem vezetése szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy szorosabbra fűzik a kapcsolatot a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházzal és a Kecskeméti Szakképzési Centrummal, így biztosítva a segítő szakmák, illetve az egészségügyi dolgozók utánpótlását a jövőben. A Gál Ferenc Egyetem rektora, prof. dr. Dux László elmondta, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő katolikus egyetem magas szintű egyházi és világi képzést és továbbképzést nyújt többnyire a családvédelem, fogyatékossággal élők segítése, idősgondozás terén. Az egyetem gyulai Egészségtudományi és Szociális Karának dékánhelyettese, dr. Beke Szilvia elmondta, hogy a megyei kórház főigazgatójával folytatott egyeztetést egy olyan együttműködésről, melynek keretében az egészségügyi szakdolgozók könnyebben újítják meg működési kártyájukat, helyben teljesítve a képzést. Dr. Mák Kornél, az egyetem docense, a Bolberitz Pál Képzési Központ vezetője hozzátette: szeptembertől újraindul az óvodai és iskolai mentálhigiénés szakpedagógusi és a szociális gerontológus képzés.

Fontos részletek

Felhívást tett közzé az óvodai jelentkezéssel kapcsolatban Kecskemét jegyzője. Dr. Temesvári Péter a felhívásban arról tájékoztat, hogy minden gyermeknek, aki az adott év augusztus 31. napjáig betölti a harmadik életévét, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. A közlemény szerint: a kecskeméti önkormányzat fenntartásában működő valamennyi óvoda fogadja az integráltan nevelhető, sajátos nevelési igényű gyermekeket. Az óvodai jelentkezés a 2023/2024. nevelési évre a város valamennyi önkormányzati fenntartású köznevelési intézményében 2023. május 3. és május 4. A jegyző felhívja a figyelmet, hogy jelentkezéskor a szülő vagy gondviselő gyermekével együtt érkezzen, és vigye magával a gyermeke személyi azonosítóját, lakóhelyét, illetve tartózkodási helyét tartalmazó igazolványt. Ezek mellett szükség van a gyermek esetleges betegségeit igazoló dokumentumokra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában