Ágazati Képzőközpont

2023.04.12. 16:00

Modern szaktantermet nyitott a Kecskeméti Szakképzési Centrum – galériával

Ágazati Képzőközpontot nyitott a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) Kecskeméten, a Bibó István utcai képzési helyén. Az európai uniós pályázati forrásból megvalósult, több kereskedelmi ágazat gyakorlati képzésére is alkalmas modern szaktantermet szerdán adták át.

Horváth Péter

Több kereskedelmi ágazat gyakorlati képzésére is alkalmas modern szaktantermet adtak át

Fotó: Bús Csaba

A központ feladata, hogy a tanulóknak olyan képzési helyszínt biztosítson, ahol a duális partnerekkel közösen folyhat a képzés és a legmagasabb szintű kereskedelmi oktatásban vehessenek részt a tanulók. Ennek működtetésére a törvényi előírásoknak megfelelően egy nonprofit kft-t alapít a KSZC és még idén megkötheti az első szakképzési munkaszerződéseit. 

Az eladótérrel, a kor színvonalát képviselő automata pénztárgépekkel és a vállalatirányítási rendszert futtató számítógépekkel felszerelt tanműhelyben a teljes kereskedelmi folyamatot felölelően próbálhatják ki elméleti tudásukat a gyakorlati képzésben résztvevők.  Az élelmiszer, vegyiáru, ruházat, webáruház technikusi és számos más szakmai irányban tanulók részére kínál az új központ gyakorlatorientált képzést: az oktatók változatos, kereskedelmi-eladási projektfeladatokat szimulálhatnak a gyakorlatra érkező diákoknak az áru beérkezésétől és átvételétől a raktározáson át az értékesítésig. Emellett a helyszíni vizsgák lebonyolítására is alkalmas.

Leviczky Cirill kancellár köszöntőjét követően Ignácz Bence főigazgató hangsúlyozta: az átadott terem válasz azokra a kihívásokra, melyek a kereskedelmet napjainkban érik és gazdasági-üzleti élet követelményeinek megfelelő képzettséget szerezhetnek a KSZC kereskedelmi ágazatában tanulók.

Kaszab Valéria projektmenedzser beszélt a fejlesztésről, és elmondta, hogy a pályázat keretében három ágazatban végeztek beruházást, összesen 263 millió forintos költségvetéssel.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában