Felhívás

2023.04.12. 19:16

Fontos részletekre figyelmeztet az óvodai jelentkezés kapcsán Kecskemét jegyzője

Felhívást tett közzé az óvodai jelentkezéssel kapcsolatban Kecskemét jegyzője. Dr. Temesvári Péter a felhívásban arról tájékoztat, hogy minden gyermeknek, aki az adott év augusztus 31. napjáig betölti a harmadik életévét, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Óvodába a gyermeket harmadik életéve betöltése után lehet felvenni, de az a gyermek is felvehető, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti − tájékoztatnak a közleményben.

A kecskeméti önkormányzat fenntartásában működő valamennyi óvoda fogadja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket. Az óvodai jelentkezés a 2023/2024. nevelési évre a város valamennyi önkormányzati fenntartású köznevelési intézményében 2023. május 3-a, szerda és május 4-e, csütörtök.

A jegyző felhívja a figyelmet, hogy jelentkezéskor a szülő vagy gondviselő gyermekével együtt érkezzen, és vigye magával a gyermeke személyi azonosítóját, lakóhelyét, illetve tartózkodási helyét tartalmazó igazolványt. Ezek mellett szükség van a gyermek esetleges betegségeit igazoló dokumentumokra is. Amennyiben a gyermek halmozottan hátrányos helyzetű, vagy napközbeni ellátását biztosítani kell, úgy az ezt igazoló dokumentumokat (jegyzői határozat és a szülő vagy szülők nyilatkozata), valamint a szülő vagy szülők munkáltatói igazolását is vinni kell.

A felvételi kérelem elutasítása esetén a döntés közlésétől számított 15 napon belül a szülők Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzőjének címzett, de az érintett intézménynek beküldött érdeksérelemre hivatkozó kérelmet nyújthatnak be.
Fontos tudni, hogy az óvodaköteles gyermek beiratkozásának elmulasztása szabálysértésnek minősül. Amennyiben a szülő nem tesz eleget kötelességének, a Kecskeméti Járási Hivatal rendeli el az óvodai részvételt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában