Gál Ferenc Egyetem

2023.04.12. 19:50

A kecskeméti együttműködéssel biztosítanák az egészségügyi dolgozók utánpótlását – galériával

Több témában tartott sajtótájékoztatót a Gál Ferenc Egyetem vezetése tegnap Kecskeméten, a Bolberitz Pál Képző Központban. Bejelentették, hogy szorosabbra fűzik a kapcsolatot a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházzal és a Kecskeméti Szakképzési Centrummal, így biztosítva a segítő szakmák, illetve az egészségügyi dolgozók utánpótlását a jövőben.

Horváth Péter

Hosszabb távú együttműködést is kidolgoznak, ami a Kecskeméti Szakképzési Centrummal közösen az egészségügyi dolgozók hiányát hivatott enyhíteni

Fotó: Bús Csaba

A Gál Ferenc Egyetem rektora, prof. dr. Dux László elmondta, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő katolikus egyetem hangsúlyosan a segítő szakmák iránt érdeklődőknek nyújt magasszintű egyházi és világi képzést és továbbképzést, többnyire a családvédelem, fogyatékossággal élők segítése, idősgondozás terén. 

Az egyetem gyulai Egészségtudományi és Szociális Karának dékánhelyettese, dr. Beke Szilvia elmondta, hogy tegnap a megyei kórház főigazgatójával folytattak egyeztetést egy olyan együttműködésről, melynek keretében az egészségügyi szakdolgozók könnyebben újítják meg működési kártyájukat, helyben teljesítve a képzést. 

Hosszabb távú együttműködést is kidolgoznak, ami a Kecskeméti Szakképzési Centrummal (KSZC) közösen az egészségügyi szakdolgozók hiányát hivatott enyhíteni. Leviczky Cirill, a KSZC kancellárja elmondta, hogy a centrum és az egyetem között létrehozandó szociális és egészségügyi együttműködés nagy lehetőséget jelent a tanulóknak, hogy később az egyetem hallgatói legyenek. 

Dr. Papp Zoltán, a Szent-Györgyi Albert Technikumának igazgatója üdvözölte az együttműködést és örömét fejezte ki, hogy így még több egyetemet végzett ápoló dolgozhat Kecskeméten.

Dr. Mák Kornél, az egyetem docense, a Bolberitz Pál Képzési Központ vezetője elmondta, hogy a stratégiai együttműködés alapjait lefektették, és a részleteit hamarosan kidolgozzák. Ezenkívül felveszik a kapcsolatot a cserkészekkel, hogy a képzésben is meghonosodjanak azok az értékek, amiket a cserkészet képvisel. A képzési hely vezetője elmondta, hogy szeptembertől újraindul az óvodai és iskolai mentálhigiénés szakpedagógusi és a szociális gerontológus képzés. Mák Kornél arról is szólt, hogy a hittudós, közéleti személy Bolberitz Pál hagyatékából testvére felajánlott képeket, iratokat az egyetem részére, köztük Bolberitz történelem érettségi dolgozatát is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában