Közlekedés

2023.04.05. 18:45

Év végére elkészülhet az M5-ös hetényegyházi lehajtója

Év végére elkészülhet a M5-ös autópálya hetényegyházi lehajtója, ezzel nagyban megkönnyítve a városrész közlekedését.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata közel kétmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Hetényegyháza bekötése az M5-ös autópályába című projekt megvalósítására. A tervek szerint az út 2023 év végére elkészülhet, az autósok nagy örömére.

A projekt Kecskemét-Hetényegyháza városrész közlekedésének infrastrukturális fejlesztésére irányul. A projekt célja Hetényegyháza, az M5-ös autópálya, valamint a 445-ös számú főút között kapcsolatot biztosító út kiépítése, és az itt található, már meglévő útszakaszok fejlesztése, korszerűsítése és szélesítése.

A beruházás keretében mintegy 2,2 kilométer hosszan történik közútfejlesztés, mely részben új útszakasz kiépítését, részben a meglévő aszfaltút négy méterről hat méterre történő szélesítését és megerősítését tartalmazza. Kiépítenek egy új csomópontot a meglévő, jól járható önkormányzati burkolatlan út és a Helikon utca csatlakozásánál.

A Helikon utca burkolatától a temetőig több mint 500 méter hosszúságban önálló, 1,5 méter széles közös gyalogutat-kerékpárutat építenek. 

Az út teljes szakaszán kétirányú forgalmi rendet vezetnek be, a csapadékvíz elvezetését pedig kétoldali szikkasztó földárokkal oldják meg.

A fejlesztés elősegíti a településrészen található vállalkozások, valamint Kecskemét déli gazdasági övezetének egyszerűbb megközelíthetőségét a környező településekről érkező munkaerő számára, továbbá jelentősen tehermentesíti az 5218-es számú Kecskemét–Kerekegyháza összekötő utat.

A fejlesztéssel érintett területen a régészeti feltárási és egyéb terület-előkészítési feladatok részben megvalósultak. Május közepéig a kivitelező szakaszosan veszi át a területet az építési és felújítási feladatokhoz, a munkák addig párhuzamosan folynak. A kivitelezést a Colas Zrt. végzi, a munkálatok várhatóan 2023. december 31-ig befejeződnek.

A projektről bővebb információt a www.kecskemet.hu oldalon olvashatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában