Útfelújítás

2023.04.04. 11:46

Elindult a Lajosmizse–Kunszentmiklós összekötő út felújítása

A vármegye útjain várható kátyúzásokról, útfelújításokról kérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t. Mint megtudtuk, kedden elindult a Lajosmizse–Kunszentmiklós összekötő út 4 kilométeres szakaszának felújítása

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megkezdte a tavaszi munkálatok Bács-Kiskun vármegye útjain is. Ezzel kapcsolatban kerestük a Közút illetékeseit, akik nevében Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezetőtől érkeztek válaszok hírportálunkhoz.

– Munkatársaink az időjárási lehetőségekhez mérten egész évben folyamatosan, ütemezetten dolgoznak a burkolathibák javításán a kezelésünkbe tartozó úthálózaton. A javításokat az útellenőri szolgálatunk által, napi szinten végzett rendszeres hibafeltárások alapján ütemezzük, de figyelembe vesszük a lakossági bejelentéseket is és a burkolathibák balesetveszélyessége, valamint az egyes útszakaszok forgalma alapján ütemezzük be a munkákat a minden évben előre meghatározott központi, állami költségvetési források felhasználásával – közölte Pécsi Norbert Sándor, aki hozzátette: a balesetveszélyes, azonnali beavatkozást igénylő kátyúkat az észlelés, bejelentés után azonnal javítjuk, amennyiben egy forgalomra veszélyes kátyút nem tudunk egyből javítani, ideiglenesen táblázással jelezzük az úthibát a közlekedőknek.

– A téli hónapokban alapvetően ideiglenes jelleggel, hidegaszfalttal tudtunk dolgozni, mivel a melegaszfalt keverő telepek zárva tartanak, a melegaszfaltos technológia jóval tartósabb, melyet idén áprilistól őszig tudunk alkalmazni. A csapadékos tél végi, tavasz eleji időjárás miatt nagyobb számban jelentek meg a kátyúk elsősorban a korosabb vagy forgalmasabb útburkolatokon, ugyanakkor az enyhe tél miatt az átlagosnál több növényzetgondozási munkát végezhettek a szakemberek a vegetációs időszakon kívül – írta az osztályvezető.

– Tavasztól a forgalomra veszélyes kátyúk megszüntetésén túl a szakemberek kaszálást, növényzetgondozást, szemétszedést és jelzőtáblák, védőkerítések, vezetőoszlopok, szalagkorlátok kihelyezését, bevonását, tisztítását, valamint jelzőlámpák karbantartását végzik. Társaságunk a lokális javítási munkákon túl teljes körű felújítási beruházásokat csak külön elrendelés és a megvalósításhoz szükséges plusz költségvetési vagy európai uniós források biztosítása esetén indíthat el. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kedden elindult a Lajosmizse–Kunszentmiklós összekötő út 4 kilométeres szakaszának felújítása – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában