Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja

2023.04.13. 12:16

A német nagykövet érkezett látogatóba a bajai intézménybe

A Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete, Julia Gross kedden Kirsten Ahlers, kulturális osztályvezető asszony kíséretében látogatást tett a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában (MNÁMK).

Márton Anna

Balról: Peter Stübler, Egri Miklós, Krümmer Csaba, Julia Gross, Szauter Terézia, Kirsten Ahlers

Fotó: Kapott fotó

 Az intézményben Egri Miklós kuratóriumi elnök, Szauter Terézia főigazgató és Peter Stübler német igazgató fogadta a vendégeket és rendkívül kellemes légkörben konstruktív beszélgetést folytattak az MNÁMK, mint külföldi német iskola, és a magyarországi németek egyik legfontosabb oktatási és kulturális intézményének jelentőségéről és jövőjéről.

A bajai intézményben tett látogatás során a vendégek és a házigazdák találkoztak Krümmer Csaba egykori diákkal is, aki 2012-ben szerzett magyar és német érettségit a bajai intézmény külföldi iskolai tagozatán, majd DAAD-ösztöndíjjal tanult Münchenben, és néhány hete felkerült a Forbes magazin legsikeresebb fiatal vállalkozókat felsoroló európai "30 under 30" listájára. Pályája kiemelkedő visszajelzés egykori iskolája, az MNÁMK sikeres tevékenységéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában