Hírös Agóra

2023.04.22. 19:05

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szervezésében rendezik meg a Stringfest-et

Április 24 és 29. között különleges eseménynek ad helyet Kecskeméten, a Hírös Agóra. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szervezésében rendezik meg a Stringfest-et, melynek keretében a fókuszban a vonós hangszerek, különösen a cselló áll majd.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Hírös Agóra Kulturális Központ színpadán fellép és mesterkurzust tart a Kossuth-, Liszt- és Bartók-Pásztory díjas Onczay Csaba, világhírű csellóművész, és fia, a számos nemzetközi versenyen első helyezést elért, Artisjus-díjas, kiváló szólista, Onczay Zoltán.

A program négy koncertet tartogat a zeneszerető közönségnek, miközben a Hírös Agóra termeiben öt ország 14 fiatal csellistája vesz részt a két világjáró művész által vezetett nemzetközi mesterkurzuson.

Április 24-én, hétfőn 19 órakor a nyitókoncerten a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar szólistái Onczay Zoltán és Sipos Gábor Gergő játszanak, a műsoron pedig Haydn D-dúr Csellóversenye és Vivaldi két csellóra írt Concerto-ja mellett Barber és Dvorák műveit hallhatja a közönség.

A koncert előtt az Agóra előcsarnokában tartják meg a Szó-mi-szó beszélgetést, ahol izgalmas bepillantást nyerhetnek az érdeklődők az „Onczay-k”, azaz egy zenész család, apa és fia életébe, pályájába, mindennapjaiba.

Az április 26-i kamarakoncerten, a Barátok Templomában 19 órakor fellép a DuOncelly, azaz Onczay Csaba és Zoltán, valamint Hollókői Huba és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészei; Bartók, Kodály, Fekete Gyula és Lendvai Kamilló műveivel. Ezután igazi ritkaságok, több csellóra írt vagy átdolgozott művek csendülnek fel a Csak Cselló koncerten, április 28-án, 19 órakor a Hírös Agóra Kodály termében, a nemzetközi mesterkurzus résztvevőinek előadásában. Ugyanitt lesz április 29-én 15 órakor a kurzuszáró koncert, ahol a csellóirodalom gyöngyszemeit hallhatók – szintén a mesterkurzus résztvevőinek tolmácsolásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában