KunfehérTOR

2023.03.07. 10:48

Több mint félmillió forint gyűlt össze a fehértói óvodának a jótékonysági disznóvágáson

Jótékonysági disznóvágáson gyűjtöttek 565 ezer forintot a Rosszcsontok Alapítványnak és azon keresztül a Mosolyvár Óvodának Kunfehértón.

A rendezvénnyel az óvoda új kerítésére gyűjtöttek

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a KunfehérTOR jótékony disznóvágást a kunfehértói faluház udvarán. Az ínyenc falatok mellé egésznapos kulturális műsor is szórakoztatta a résztvevőket. A helyi óvodások és iskolások mellett színpadra lépett Kacor Feri is aki a már jól ismert slágereit hozta magával és adta elő a fehértóiak nagy örömére.

A finom kostólóból befolyt összeg jótékony célt szolgál. A Rosszcsontok Alapítvány számára folyt a gyűjtés, azon keresztül pedig a helyi Mosolyvár Óvodának. Az összegyűlt 565 ezer forintot Huszár Zoltán polgármester adta át a szervezők nevében Angyalné Maróti Tímea óvodavezetőnek, aki elmondta, hogy a pénzből az óvoda utcafront felöli oldalán építenek új kerítést. Fából készül és színes mesefigurák díszítik majd.

Több mint félmillió forintot kóstoltak össze az óvodának a résztvevők
Fotós: Pozsgai Ákos                       

Huszár Zoltán polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik Nagyné Pál Szilvia vezetésével közreműködtek a rendezvény sikeres lebonyolításában. Pihenésre azonban nem sok idő jut, hiszen máris elkezdődtek a majális és a falunapi rendezvény szervezési munkálatai, ahova idén az erdélyi testvértelepülés, Disznajó népes küldöttségét is várják. Az esemény kiemelkedő része lesz a két település között húsz éve fennálló testvérvárosi kapcsolat megerősítése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában