Borkóstoló

2023.03.15. 21:30

Második alkalommal rendezik meg Kecskeméten a Cifra Borsétát

Mintegy 30 borász, 120 féle bor, pezsgősarok, gasztronómiai kiállítók és tematikus mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a második Cifra Borsétán március 25-én Kecskeméten – közölték a szervezők. A borkóstoló célja Kecskemét és környéke borra, gasztrokultúrára nyitott közönségének megszólítása, valamint a közösségépítés és hagyományteremtés mellett a Kunsági borvidék eseménypalettájának színesítése.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A március 25-i Cifra Borsétán ott lesznek az Alföld Borrégió pincészetei mellett Tokaj, Villány, Szekszárd, Eger és a Balaton ismert pincészetei is, de képviselteti magát többek között a Mátra, Mór, Pannonhalma és Etyek-Buda is.

Az eseményt a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén rendezik meg. A nemzeti hírügynökség által kiadott közlemény idézi Szabóné Bognár Anikó múzeumigazgató-helyettest, aki szerint a Cifra Borséta központi terét, a Pávás termet már több mint 100 évvel ezelőtt közösségi rendezvények színterének álmodták meg.

A Cifra Borsétára megváltott belépőjegyek nemcsak a korlátlan borkóstolást, hanem a Cifrapalotában éppen 40 éve működő Katona József Múzeum földszinti időszaki kiállításának látogatását is magukban foglalják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában