Kiskunhalas/Budapest

2023.03.28. 17:14

Hamarosan nyílik a halasi csipke kiállítás a Vajdahunyad várában – galériával

A tavalyi a XXI. Nemzetközi Csipkekiállítással vette kezdetét a 120 éves halasi csipke jubileumi rendezvénysorozata, amely március 28-án Budapesten, a Vajdahunyad várában egy nagyszabású időszaki kiállítással zárul. Idén nem lesz nemzetközi csipkekiállítás a halasi Csipkeházban.

Pozsgai Ákos

Divatbemutatóval és csipkevarrással egybekötött történeti kiállítás nyílik a halasi csipkéről

Fotó: Pozsgai Ákos

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött a kiskunhalasi Csipkeház és múzeum, számtalan eseménnyel ünnepelték a 120 éves halasi csipkét. A jubileumi rendezvénysorozat záró eseménye kedden lesz a városligeti Vajdahunyad várában, ahol divatbemutatóval és csipkevarrással egybekötött történeti kiállítás nyílik a halasi csipkéről. A tárlathoz az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből is kölcsönöznek csipkéket, amelyeket a legújabb alkotásokkal együtt mutatnak be, kedd este 18 órától a Mezőgazdasági Múzeum Király termében. Csipketerítők, halasi csipkével díszített ruhák, ékszerek és enteriőr alkotják a tárlatot. 

A 120 éves Halasi csipke munkásságának szenteljük új időszaki kiállításunk, amely március 29-től lesz látogatható. A tárlat során megismerkedhettek a halasi csipkeház tervezőinek és kivitelezőinek tevékenységével, az egyedi öltéstechnikával készülő cérnaköltemények változatos díszítőmotívumaival, a kiskunhalasi iparművészeti termék múltjával és jelenével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában