Kiskunvíz Kft.

2023.03.22. 11:21

Felújítják az ivóvízhálózatot Jánoshalmán

Várhatóan szeptemberig tartanak a munkálatok Jánoshalmán.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A település önkormányzata korábban csatlakozott az ívóvízhálózat fejlesztése érdekében a Kecel, Soltvadkert és a Kiskunvíz Kft. alkotta konzorciumhoz. Jánoshalmán is a város több pontján időnként barna színű víz folyik a csapokból, a szakemberek szerint a problémát a vas- és mangánkiválás okozza. – Annak érdekében, hogy lakossági önerőre ne legyen szükség, az önkormányzat a közös társulással pályázatot nyújtott be az ivóvízhálózat korszerűsítése érdekében. A képviselő-testület a pályázat megvalósításához szükséges 16 millió forint önkormányzati önerőt, a 2023. évi költségvetésében biztosítja – közölte Czeller Zoltán polgármester.

A hálózat felújítási munkálatai az elmúlt napokban megkezdődtek Jánoshalmán is, a felújítás érinti a Fecske utca Csorba utca felőli végét, a Pacsirta és a Csokonai utcák, az Ecetfa és Batthyány utcák, valamint a Budai Nagy Antal és Borpince utcák végét, a Hold utca Rokkant utca felőli végét, a Zombori és Zenta utcák végét, a Móra utca végétől a Czobor utcáig, a Kossuth, a Kórház és a Kisteleki utcát, a  Lehel utca végétől az Attila utcáig, az Előd utca elejét az Orcy utcáig, a Tópart utcák és a Tópart és Kinizsi utcák közti részt. 

A kivitelezés menetéről a Kiskunvíz Kft. és a város honlapján lehet tájékozódni, a munkálatok ideje alatt szakaszosan, időszakonként lehet számítani vízkorlátozásra, a beruházás várhatóan szeptember végéig készül el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában