Solti Szőlőhegyért Egyesület

2023.03.13. 13:50

Bormustrára várták a helybélieket Solton – galériával

A Solti Szőlőhegyért Egyesület bormustrára várta a városlakókat a művelődési házba, ahol a borversenyre beérkezett borokból lehetett ingyenesen kóstolni.

Lencsés P. Anna

Összesen 171 bort neveztek a borversenyre

Fotó: Lencsés P. Anna

– Első alkalommal rendeztük meg a bormustrát egyesületünk szervezésében. Egy új eseménnyel szeretnénk gyarapítani a Solti Tavaszi Napok rendezvényeit. A célunk ezzel, hogy a nagymúltú, a napokban lezajlott solti borversenyre beérkezett borokat ne csak a bírálók kóstolhassák, hanem a városlakók is. Ezért ebben az évben minden mintából két üveggel kértünk és így minden beérkezett borból tudunk kínálni. Összesen 171 bort neveztek a borversenyre, ennek a nagyrésze fehér, de rozé és vörösbor is van a kínálatban. Az időjárás erősen befolyásolta a minőséget, ebben az évben a fehérboroknak kedvezett elsősorban – mondta Krammer Zoltán, az egyesület elnöke. 

A bormustra szervezői a Solton különösen népszerű, hagyományos pompossal is készültek a bormustrán résztvevőknek, amely egy kenyértészta alapú, kolbászzsírral megkent, felcsavarva megsütött tészta.

A rendezvény alatt, Madaras László fotóművész saját fotóból készült összeállítást vetített, amelyeken 1996-tól láthatóak voltak a borversenyek és a díjkiosztó záróvacsorák eseményei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában