Jánoshalma

2023.03.15. 14:22

A János vitézt mutatták be a nemzeti ünnep előestéjén – galériával

A Déryné Program társulata a nemzeti ünnep előestéjén Petőfi Sándor 1844-ben írt elbeszélő költeménynek színpadi változatát, a János vitézt mutatta be a jánoshalmi Imre Zoltán Művelődési Központban Berettyán Nándor rendezésében.

Pozsgai Ákos

A bő egyórás teltházas előadás mindenki számára maradandó élményt nyújtott

Fotó: Pozsgai Ákos

A bő egyórás teltházas előadás mindenki számára maradandó élményt nyújtott a lendületes, fiatalos játékmódjával. A Berettyán Nándor által rendezett előadás premierje két és fél éve volt, azóta számtalan vidéki színházban és művelődési házban bemutatta a darabot a Déryné Program társulata. A János vitéz ideális választás volt a nemzeti ünnep előestéjére, hiszen a mű kötelező tananyag az iskolákban, népszerű minden korosztály számára, külön élvezetet nyújtott a közönség számára, hogy egészen újszerű megvilágításban láthatta az előadást.

A Déryné Program országjáró célkitűzése, hogy magas minőségű, színvonalas színházi produkciókat juttasson el az ország minél több településére. Az alprogram támogatásának köszönhetően az előadások ingyenesen vagy jelképes regisztrációs jegy megvásárlása ellenében tekinthetők meg, valamint a befogadóhelyeknek is csupán egy jelképes összeget kell kifizetniük a produkciókért, ennek köszönhetően még a legkisebb települések is élni tudnak a program által kínált lehetőséggel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában