TOP Plusz

2023.02.15. 13:36

Továbbfejlesztik a kiskőrösi piacot

A városi önkormányzat Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft.-je 651 millió forintot nyert a TOP Plusz (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázat keretén belül. Kiskőrös elöljárósága a 651 millió forintot a piac továbbfejlesztésére, bővítésére fordítja.

Barta Zsolt

651 millió forintot fordítanak a piac továbbfejlesztésére, bővítésére

Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

A fejlesztésre ugyanis a lakosság részéről nagy az igény. A városszerkezeti szempontok figyelembevételével a terület rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket egy termelői piac a hatékony működés érdekében megkövetel. 

A tervek szerint a felújított árusítótér megtartásával, valamint annak bővítésével alakul ki az új piacegység. A térség kistermelői számára megfelelő adottságú és méretű, árusításra alkalmas infrastruktúra, helyi piac kialakítása a cél. A meglévő épület emeleti eladóterének kialakítása – a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiségekkel – és új, fedett-nyitott piacépület komplett kivitelezése fog megvalósulni. Erre a beruházásra igényelt Kiskőrös támogatást, amit el is nyert 100 százalékos intenzitással. A projekt megvalósításának tervezett időtartama 36 hónap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában