Felvonulás

2023.02.19. 14:34

Elűzték a telet a maszkák Baján – galériával, videóval

Élénk érdeklődés mellett tartották meg a harmadik Maszkajárást a bajai bunyevác farsangi népszokás szerint február 18–án délután. Két irányból érkeztek a vidám jelmezes felvonulók a Szentháromság térre, ahol táncos mulatságot tartottak.

Márton Anna

Táncos mulatság a Szentháromság téren.

A talpalávalót a Zabavna Industrija, a Cabar zenekar és a Bácskai Tamburazenekar, valamint a Danubia Tamburazenekar biztosította. A táncot a Bunyevacka Zlatna Grana egyesület tagjai vezették.

A vidám felvonulókat Nyirati Klára polgármester köszöntötte. Az eseményen részt vett Mladen Andrlić horvát nagykövet, Drago Horvat pécsi főkonzul, Szolga József, a magyarországi horvátok parlamenti szószólója és Gugán János, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke.

A télűző jelmezes felvonulás a Citaonicatól és a Liszt Ferenc AMI épületéből indult a város utcáin át a Szentháromság térre. A délután folyamán a Szentháromság téren a Felhőtánc duó szórakoztatta a gyermekeket. Zenélt a Misina zenekar, a Zabavna Industrija, a Cabar együttes, valamint a Bácska Tamburazenekar.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube–csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában