Előadás

2023.02.15. 16:47

Az internetezés veszélyeire is felhívták a gyerekek figyelmét Kecskeméten

A fiatalokat manapság szinte beszippantja a digitális világ, idejük nagy részét az okoseszközök, az internet böngészésével töltik. Ezért is aktuálisak most az internetfüggőséget és a Social Mediát érintő témák.

Lizik-Varga Katalin

Magyar Csanád, református lelkipásztor tartott előadást az iskolában

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Mi a különbség a Biblia és az internet között? Többek között erre a kérdésre keresték a választ azon az előadáson, melyet a Kecskeméti Református Általános Iskola felső tagozatos diákjainak tartottak a Digital Lions Club Kecskemét szervezésében.

A Digitális Gyerekeink rendezvénysorozat keretében megtartott esemény előadója Magyar Csanád, református lelkipásztor volt, aki a fiatalok nyelvén világított rá az internetezés veszélyeire, valamint rámutatott arra, hogy a Bibliát olvasók ma is érvényes életvezetési tanácsokat kaphatnak a Szentírásból.

– Az, hogy az emberek hogy működnek, és te ezt hogy tudod egészségesen feldolgozni, csak a Bibliából tudhatod meg – mondta előadásában Magyar Csanád. Hozzátette: az internet a külsőségekre épít, a Biblia pedig a belsőre. 

A médiában mindenkivel kapcsolatot tudunk teremteni, de Istennel nagyon ritkán. A Szentírást olvasva pedig kapcsolatot építhetünk Istennel és egymással is 

– hangzott az előadáson.

Nem meglepő, hogy a diákok szinte minden széles körben ismert médiafelület nevét ismerték, némelyikük pedig napi szinten használja is azokat. Azonban már saját maguk is megfogalmazták, hogy egy-egy hosszúra nyúló internetezés károkat okoz számukra. Például a rosszabb közérzetet és a fejfájást is az internet okozta károkhoz sorolták a fiatalok. Ők is érzik, hogy a virtuális függőség, melynek veszélyeire már az internet korai időszakában is figyelmeztettek a szakemberek nem alaptalan.

Megerősítés volt hát számukra ez az előadás, melyben egy alternatívát is kínált az előadó a fiatalok számára, mégpedig a Biblia olvasását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában