Összefoglaló

2023.02.03. 21:13

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 03.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Új tárlat nyílt meg a Hírös Agórában.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Mintegy 12 százalékkal kevesebb halálos áldozata lett volna a közúti baleseteknek tavaly, ha a közlekedők használják a biztonsági övüket. Sajnos még mindig túl kevesen használják közlekedésnél az életmentő berendezést.

A Kecskeméti Járási Ügyészség határzár megrongálásának bűntette miatt vádat emelt egy szerb férfival szemben, aki egy hónapon belül kétszer is átvágta a szerb-magyar államhatáron lévő határkerítést azért, hogy illegálisan Magyarországra juthasson.

Három hét múlva lesz egy éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. A Nézőpont Intézet arra volt kíváncsi, hogy a magyarok milyen elvárásokkal és várakozásokkal vannak a szomszédos háború elhúzódó, csaknem egy évét követően.

A Kecskeméti Járásbíróság 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a 63 éves kerekegyházi férfit, aki átvágta a nyomás alatt álló gázcsövet, ami nagy robajjal belobbant és tűz ütött ki a lakásban.

Embercsempészettel gyanúsítanak egy kínai férfit, aki egy magyar rendszámú autóval próbálta meg utasát Nyugat-Európába juttatni, de Nagybaracskánál lefülelték.

Fogyasztóvédelmi ellenőrzést tartottak, amely 468 boltra terjedt ki, csupán 99 üzletben nem találtak jogsértést. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte, nincs kibúvó az árstopszabályok alól.

A Petőfi Népe és a baon.hu keresi 2022 Év emberét! Olvasóink dönthetik el, hogy ki kapja a megtisztelő díjat. A következő napokban bemutatjuk a tíz jelöltet. Az alábbi cikkünkben Székely Gábor kunszentmiklósi helytörténészt, magángyűjtőt ismerhetik meg.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018 óta keresi minden évben a családbarát megoldásokban élen járó kórházi osztályokat és kórházakat. Az idei öt jelölt intézmény között van a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház szülészet-nőgyógyászat osztálya is.

Bács-Kiskunban a fizikai dolgozók nettó bére 243 ezer forint volt tavaly ősz elején. Erről a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatott.

Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész Nyugtalan idők című tárlata nyílt meg pénteken Kecskeméten, a Hírös Agórában. Az ismert alkotónak először látható önálló kiállítása a hírös városban.

Pénteken este a tabellán az 5. helyen álló Alba Fehérvárt fogadta a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, a 19. fordulóban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A szolnoki bravúr után a hírös városiak hazai pályán is győzelemmel örvendeztették meg a szurkolóikat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában