Letartóztatás

2023.02.03. 10:42

Kínai embercsempészt vettek őrizetbe a rendőrök Nagybaracskán

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi egy magyar rendszámú autóval próbálta meg utasát Nyugat-Európába juttatni, de Nagybaracskánál lefülelték.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

A Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség munkatársa csütörtökön 22 óra 35 perckor Nagybaracska térségében az 5107-es számú úton,  megállított egy személyautót – írja a police.hu.

A kocsit egy magyar tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai állampolgár vezette, és a járműben rajta kívül egy másik férfi tartózkodott, aki kínainak vallotta magát, de sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a sofőr a magyar-szerb határ közelében vette fel utasát azért, hogy őt – ellenszolgáltatás fejében – Nyugat-Európába juttassa, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Az 53 éves budapesti tartózkodási hellyel rendelkező sofőrt előállították és őrizetbe vették. Gyanúsítottként kihallgatását követően a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A jármű utasát a hatályos magyar jogszabályok értelmében – meghallgatását követően – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában