Összegzés

2023.02.02. 20:54

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 02.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Látványetetés volt a Kecskeméti Vadasparkban csütörtökön

Fotó: Bús Csaba

Sikkasztás, csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy megyei nagyközség, információink szerint Lakitelek korábbi polgármesterével, Zobokiné Kiss Anitával szemben, aki a 2019-ig tartó működése alatt az önkormányzat házipénztárából a saját és a beosztottjai nevében összesen közel hárommillió forintot vett fel saját célra. Kihasználva azt, hogy dolgozói féltették állásukat, hamis pénztárbizonylatokat állíttatott ki velük. Azért, hogy utóbb ne kelljen elszámolnia a pénzzel, vissza nem térítendő támogatásokról gyártott hamis szerződéseket.

Virágzik az embercsempészet a déli államhatár közelében, rengeteg elhagyott csempészjármű található az utak mentén.

Időjóslásra várták az érdeklődőket csütörtökön a Kecskeméti Vadaskertben. A népi hagyomány szerint a medvék megjósolják, mikorra várható a tavasz. A kecskeméti örvös medvéket sokan kísérték figyelemmel.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai vádemelést javasolnak a fiatal sofőr ellen, aki még a hajából is levágott egy darabot, mert a tincsei beszorultak egy fa és az általa vezetett jármű közé.

A 2006 óta Kiskőrösön élő nyugalmazott alezredes éppen fél évszázada gyűjti a reformkor, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, és az azt követő évtizedek irodalmi kiadványait, kéziratait, a történelemkönyvekből jól ismert hősök, politikusok relikviáit, hagyatékokból származó dokumentumokat. Krámer Iván kiskőrösi történész-gyűjtő szintén jelölt a 2022 Év embere szavazáson

A főbb termékpályák esetében már kedvező jelek mutatkoznak, a tej-, a gabona- és a hús­piacon is csökken az alapanyagok ára.

Sikeresen vették az akadályt a Magyarország étele 2023 verseny elődöntőjében a fülöpszállási és a szabadszállási szakácsok. A Kígyósi Csárda Székelypuszta Ifjai nevű csapata az első helyet szerezte meg, holtversenyben a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent gárdájával.

A napokban heves indulatokat váltott ki egy bajai bejegyzés egy kád koszos vízről a közösségi portálon, ennek próbáltunk utánajárni, hogy vajon mi lehetett az oka.

A debreceni akkumulátorgyár elleni tüntetések mögött sokan egy egyesületet sejtenek, amelynek alelnöke most elismerte: korábban valóban kaptak pénzt Soros Györgytől kapacitásfejlesztésre. 

Három tűzoltóautó érkezett szirénázva csütörtök kora este Kiskunhalason a Bethlen Gábor téri áruházhoz. Helyszíni információink szerint az Erste Bank feletti kínai üzletben keletkezett tűz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában