Önzetlenség

2023.01.25. 08:21

Százöt emberen segítettek vérükkel a kecskeméti és félegyházi katasztrófavédelmisek

Véradás volt Kecskeméten és Kiskunfélegyházán a napokban. A katasztrófavédelem dolgozói ismét hatalmas segítséget nyújtottak önzetlenségükkel.

baon.hu

Ismét jótékonykodtak a kecskeméti és a kiskunfélegyházi tűzoltók

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Jogosan tehetjük fel a kérdést, hogy mit is jelent a véradás? Hiszen mást jelent annak, aki adja és mást jelent annak, aki kapja – írja a katasztrofavedelem.hu. 

A cél azonban közös, a véradó életet ad, aki kapja a vért, egy új esélyt kap az életre.

A tűzoltók ezt nagyon jól tudják, és a mindennapjainak részét képezi az önzetlen segítség, legyen szó életmentésről, anyagi javak védelméről, tűzesetről, vagy akár műszaki mentésről. A tűzoltók segíteni-akarása a napi feladataikon túl is megmutatkozik, hiszen rendszeres, aktív véradóként évente többször is hozzájárulnak Magyarország vérkészletéhez.

Bács-Kiskun vármegye önkéntes véradóinak Kecskeméten és Kiskunfélegyházán volt lehetőségük véradásra. 

A katasztrófavédelem kecskeméti és kiskunfélegyházi állományából megjelent véradók önzetlen segítségével 105 emberen segíthet a leadott vér.

A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak, mivel élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Az életmentő, valamint a nagyobb műtétek, és bizonyos életmentő kezelések nélkülözhetetlen feltétele a rendelkezésre álló – beteg vércsoportjának megfelelő – vérkészítmények megléte, felhasználhatósága. 

Életeket menthet az önkéntes véradás
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Az önkéntes véradások ezeknek a vérkészítményeknek a meglétét biztosítják.

IDE kattintva megtudhatja, hol segíthet Ön is véradással az elkövetkezendő napokban Bács-Kiskunban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában