Visszavonták

2023.01.14. 10:09

Százmillió forint támogatástól esik el Soltvadkert

Soltvadkert egyik turisztikai fejlesztési terve egyike annak a 41-nek, amelynek állami támogatását visszavonták. A vadkerti önkormányzat 112,3 millió forintól esik el. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programjának részeként Soltvadkertnek tavaly (2022-ben) 118,4 millió forintot ítéltek oda Vadkerti-tavi kemping fejlesztésére.

baon.hu

Fotó: Barta Zsolt / illusztráció

Az energiaválság következményeinek kezelésére hozott kormányzati intézkedések részeként az MTÜ cégeként működő Kisfaludy2030 Turizmusfejlesztő Zrt. költségvetését is megkurtították, ennek lett áldozata a százmilliós nagyságrendű támogatás, amit Soltvadkertre szántak a város turizmusfejlesztési terveinek valóra váltásához.
Guller Zoltán, a Magyar Turizmusfejlesztési Ügynökség igazgatósági tagja az index.hu-nak azt nyilatkozta, hogy „összességében 41 beruházást érint a döntés, ezek között van kisebb panziófejlesztés, de több nagy szállodaberuházás is.”

Guller megfogalmazása szerint arra törekedtek a forrásmegvonással járó döntés meghozatalakor, hogy azoktól a turisztikai fejlesztésektől vonják el a támogatást, amelyek még nem indultak el.

A Kisfaludy2030-program honlapján elérhető az a lista, amelyben az említett 41 projekt szerepel. 

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb, a hazai turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogramja. Felvállalt célja, hogy 2030-ig Magyarországot Közép-Európa turisztikai központjává tegye – írja az info.kisfaludyprogram.hu.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában