Újszülött

2023.01.19. 11:29

Köszöntötték az év első solti babáját

Három évvel ezelőtt döntött arról a város képviselő-testülete, hogy minden solti újszülöttet és családját babaköszöntő csomaggal üdvözölnek a hazaérkezés után. Az elmúlt időszakban száztizenhat kisbaba és családja kapta meg a csomagot. Az év első babájának és szüleinek, a kialakult hagyományok szerint a polgármester személyesen adja át a város babaköszöntő ajándékát.

Lencsés P. Anna

A képen balról: Harnos Attila, Harnosné Nagy Mónika és Németh István polgármester látható az újszülött Leventével

Fotó: Lencsés P. Anna

2023-as év első solti újszülöttje Harnos Levente, aki január negyedikén tíz órakor született Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. Az egészséges kisfiú 3300 grammal és 50 centiméterrel jött a világra. Szülei Harnos Attila és Harnosné Nagy Mónika már nagyon várták az érkezését, mivel Levente az első babájuk.

 – Nagy öröm számomra, hogy én adhatom át minden évben az első csomagot, amely tulajdonképpen egy jelképes ajándék, de mi is szeretnénk hozzájárulni az újszülött családjának öröméhez. Jó látni a boldog szülőket, akiknek bizonyára jól esik, hogy a város ennyiben is gondol rájuk –  nyilatkozta Németh István polgármester hírportálunknak.

Az aktuális évszámmal ellátott dobozban szundikendő, takaró, nyálkendők, tejfogtartó kerámia, valamennyi solti kézműves munkája található. Mellé helyeztek egy üdvözlőkártyát is, amelyben a legifjabb városlakót köszönti a képviselő-testület nevében a polgármester.

A babaköszöntő csomag értéke körülbelül tízezer forint. Az elmúlt években jól bevált gyakorlat szerint az üdvözlő ajándékot évközben a védőnők viszik ki és adják át az első látogatáskor a családoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában