Macaron

2023.01.10. 13:50

Klasszicista stílusú kávéház nyílt Kecskeméten

Kedden megnyitott a Macaron Kávéház Kecskeméten belvárosban, a Nagykőrösi utcában. A tulajdonosok egy színvonalas, klasszicista stílusú kávéházat álmodtak meg, kedves és felkészült kiszolgáló személyzettel.

Szalay Tamás

Egy 1700-as évek épült olasz kávézó stílusát idézi meg az új kecskeméti kávézó

Fotó: Szalay Tamás

A régi bőrkórház épületének teljes külső-belső felújítása 2018-ban kezdődött. A helyreállításkor törekedtek arra, hogy az épületben és a külső részén mindent eredeti állapotára állítsanak vissza. A külső rész renoválása régi városi fotók alapján történt, így mindent sikerült úgy kialakítani az épületen, ahogy az eredeti állapotában volt.

A Kecskeméten már régóta működő 48 Étterem és Bár tulajdonosa a teljes felújítást és átalakítást magántőke bevonásával valósította meg. A vezetőket a belső enteriőr megalkotásakor az 1720-ban megnyitott velencei Florian Kávézó ihlette. Ez Olaszország legrégebb óta folyamatosan működő kávéháza, amit neves írók és művészek törzshelyeként tartottak számon. Ennek a kultikus helynek a hangulatát igyekeztek megteremteni a Macaron Kávéházban. Olasz bútorok, freskók a falon, aranykeretes tükrök idézik meg a korabeli olasz kávézót.

Azzal, hogy a Macaron Kávéházat létrehozták, szerettek volna a városnak adni egy exkluzív kávézót, ami a régimódi kávéházak „feelingjét” teremti meg.

Az épületnek csak egy részét képezi a most megnyitott kávéház. A nagyobbik épületszárnyban egy szálloda kap helyet, aminek a befejező munkálatait végzik a hetekben. Január 30-ára tervezik a szálloda rész megnyitását, ami a kávéház belsőépítészeti stílusában került kialakításra.

A kávézó jelenleg kilenc fős személyzettel dolgozik, ami bővítésre vár a közeljövőben. További fejlesztést is terveznek még az épületben. Ezek közé tartozik egy rendezvényterem, illetve egy lakosztály kialakítása a kávézó melletti helyiségekben.

A vezetőség a két vendéglátó egység, a 48 étterem és a Macaron kávéház konyháját teljes összhangban kívánja működtetni. Míg a kávézóban reggelizésre és sütemény fogyasztásra van lehetőség, addig az étteremben a jól megszokott minőségben ebédelni és vacsorázni tudnak a vendégek. A kávézó büszke saját cukrászműhelyére, ami garantálja az egyedi ízvilágú sütemények élményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában