Egészségügy

2023.01.21. 15:06

Jánoshalmi központtal működik a járási háziorvosi ügyelet

Egy évre a REÁLMED Egészségügyi Szolgáltató Kft.-vel kötött megállapodást a jánoshalmi, borotai, kéleshalmi és a mélykúti önkormányzat a háziorvosi ügyelet ellátására.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Tavaly év végén szűnt meg a Jánoshalma, Borota és Kéleshalom háziorvosi ügyeleti ellátására a REÁLMED Egészségügyi Szolgáltató Kft.-vel kötött szerződés, ezért új ajánlatott küldött a szolgáltató a járás önkormányzatainak egy közös ügyeleti formában történő ellátásra. Mélykút újonnan csatlakozott a többi településhez, mivel idén január elsejétől megszűnt az ügyeleti ellátási központ a városban.

A települések polgármesterei egyeztetést tartottak a háziorvosi ügyelet további ellátásával kapcsolatban dr. Rus Jánossal, a REÁLMED Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezetőjével. A településvezetők megegyeztek abban, hogy a képviselő-testületek elé viszik a kapott ajánlatot, amely szerint a háziorvosi ügyelet ellátására szóló szerződést a négy településsel egy évre kötné meg a szolgáltató. 

A szerződés biztosítja a módosítás év közbeni lehetőségét is, az egészségügy átalakítását országosan érintő kérdésekben. A polgármesterek az országos rendelkezések meghozataláig ezzel az egyezséggel biztosították a településeiken élők számára a háziorvosi ügyelet folytonosságát, miután mind a négy képviselő-testület elfogadta a feltételeket és támogatta a szerződés megkötését az egészségügyi szolgáltatóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában