Összefoglaló

2023.01.24. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 24.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Dr. Pribitek László kelebiai plébános elhagyja a falut

Fotó: Pozsgai Ákos

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Gong rádió Mai téma című műsorának kedd délelőtt. A beszélgetésben szó esett a magyar kultúra napja alkalmából Kecskeméten rendezett programokról, a Petőfi-emlékévről és az Izsáki utat érintő munkálatokról.

Megszólalt a kormány a 2020-ban épült kiskunhalasi járványkórház ügyében, amire az aktuális Covid-helyzet miatt már 2022-ben sem volt szükség.

Az előző héten csökkent a gyorshajtók száma, azonban az ittas vezetők száma nőtt. Emellett 87 olyan sofőrrel szemben intézkedtek a rendőrök, akik nem álltak meg a STOP táblánál.

Hétfő délután egy bajai fiú boxerrel támadt iskolatársára. 

Újabb lövöldözés volt Kaliforniában, ezúttal hétfőn, San Francisco közelében két helyszínen hét embert ölt meg feltehetően ugyanaz az elkövető.

Újra siralmas látványt nyújt a Dong-éri csatorna Kiskunhalason, a Határ út mellett. A csapadékos időjárás ugyan kedvez a csatorna vízállásának, azonban a mellé és a belehordott szemét szennyezi a környezetet.

Napjainkban egyre népszerűbb az online vásárlás, és ezzel együtt a vásárolt termékek futárszolgálattal való házhozszállítása, illetve a csomagátvételi fiókok használata. A Nagykőrösi Rendőrkapitányság arra figyelmeztet frissen kiadott közleményében, hogy ez veszélyt jelenthet a gyanútlan vásárlónak, mert új csalási módozattal egy népszerű csomagküldő szolgálat nevében próbálják elvenni a jóhiszemű emberek pénzét.

Egy kiskunhalasi férfi bedrogozva vezetett Szegeden. A rendőrök elfogták.

Hiába menekült a migránsokkal teli francia rendszámú autóval a két embercsempész, a rendőröknek Zsana közelében sikerült feltartóztatniuk a járművet.

Egyházi papi otthonba vonul dr. Pribitek László kelebiai plébános, aki elhagyja a falut. Az atya a Krisztus Király templomban tartott vasárnapi szentmisén búcsúzott el a hívektől.

Az Európa Projekt-kutatás 2016 óta bizonyítja, hogy a család intézménye ideológiáktól függetlenül fontos az európai emberek számára. Tavaly a Századvég rámutatott arra, hogy a kontinens-szerte mutatkozó demográfiai válságot az európaiak nem a bevándorlással, hanem inkább a családok támogatásával és a gyermekvállalás ösztönzésével oldanák meg. A kutatássorozat ezúttal a családi értékek fontosságát és az LMBTQ-mozgalom tevékenységének megítélését, valamint a tradicionális családfelfogás dilemmáját vette górcső alá.

Emelkednek a gyermekétkeztetés díjai Lajosmizsén. A testület egyhangúlag módosította gyermekjóléti alapellátásról szóló rendeletet, ami szabályozza, hogy milyen nettó értékeken állítják elő a gyermekek számára az élelmiszert.

A Veszprémet fogadta hétfőn este a Messzi István Sportcsarnokban az SG Kecskemét Futsal alakulata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában