Testületi ülés

2023.01.24. 17:26

Emelkednek a gyermekétkeztetés díjai Lajosmizsén

Rendkívüli ülést tartott Lajosmizse képviselő-testülete kedden délután. A testület több fontos kérdésben is egyhangú döntésre jutott.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

 A napirendi pontok tárgyalása előtt bemutatkozott a képviselőknek a Lajosmizsei Rendőrőrs új vezetője, Czigány János alezredes, aki ezt megelőzően Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetője volt. Az új vezető a várossal való szoros együttműködés fontosságát hangsúlyozta és kiemelt célként kezeli a közbiztonság és a szubjektív biztonságérzet növelését.

Fekete Zsolt alpolgármester jelezte a lajosmizsei kamionparkoló jelentette problémát, ahová tilosban kanyarodnak balra a Kecskemét felől érkező kamionok, és az odavezető dűlőn megrongálják a lakók kerítését. Az alezredes elmondta, hogy a helyszínen dokumentált ellenőrzéseket hajtanak végre, valamint a parkoló tulajdonost is figyelmeztetik a szabályok betartatására.

A testület egyhangúlag módosította gyermekjóléti alapellátásról szóló rendeletet, ami szabályozza, hogy milyen nettó értékeken állítják elő a gyermekek számára az élelmiszert. Basky András polgármester kifejtette, hogy a térítési díjak emelését az infláció mértéke és az élelmiszer-alapanyagár növekedése indokolta. 

Ennek értelmében március 1-től az iskolai napközi napi étkezés díja 645-ről 805 forintra, 25 százalékkal emelkedik, az iskolai menza díja 375-ről 480 forintra, 28 százalékkal növekedik. Az óvodai ellátás intézményi térítési díja 25 százalékkal, 535-ről 670 forintra nő. A bölcsődei ellátás díja napi 945 forintról 1085 forintra nő, ami 26 százalékos növekedést jelent, míg a szünidei étkeztetés nyersanyag normája 27 százalékkal emelkedik. 

A helyi háziorvosok kéréssel fordultak az önkormányzathoz, hogy nyújtson támogatást a megemelkedett költségeikhez. A testület arról döntött, hogy erre a kérdésre a 2023-as költségvetés februári tárgyalása után térnek vissza. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában