Kék hírek

2023.01.24. 15:11

Két embercsempészt és tíz migránst fogtak el a rendőrök Zsana közelében

Hiába menekült a migránsokkal teli francia rendszámú autóval a két embercsempész, a rendőröknek Zsana közelében sikerült feltartóztatniuk a járművet.

Pozsgai Ákos

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei kedden délelőtt Balotaszállásnál egy francia honosságú autót akartak megállítani – számolt be az elfogás körülményeiről a rendőrség.

A sofőr a rendőrök többszöri jelzésének ellenére sem állt meg, ezért több járőrautóval követték. A gépjárművet végül Zsana térségében, többek között a Bács-Kiskun vármegyében szolgálatot teljesítő szlovák kontingens tagjaival együtt megállították az egyenruhások.

A francia felségjelzésű autót egy 21 éves francia férfi vezette, mellette szintén 21 éves francia társa ült. Rajtuk kívül 10 külföldi utazott a járműben, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrség gyanú szerint a sofőr és társa – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akartak nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért velük szemben a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt eljárást indított.

A férfiakat előállították, és gyanúsítottként kihallgatásukat követően őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempészek letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában