Szemetelés

2023.01.24. 13:34

Kibelezett hűtőszekrény, autógumi és építési törmelék is hever a Dong-éri partján

Újra siralmas látványt nyújt a Dong-éri csatorna Kiskunhalason, a Határ út mellett. A csapadékos időjárás ugyan kedvez a csatorna vízállásának, azonban a mellé és a belehordott szemét szennyezi a környezetet.

Pozsgai Ákos

Rengeteg szemét hever a Dong-ér partján

Fotó: Pozsgai Ákos

Évtizedes problémáról van szó, egyelőre nem sikerül megakadályozni, hogy időről időre újra termelődjön a rengeteg szemét. A Dong-ér-csatorna Határ úti szakaszát sokan szemétlerakónak nézik, az illegális lerakott hulladék újra belepte a partot és sok helyen a csatorna vizébe is jut belőle.

A háztartási szemét mellett rengeteg autógumi, játékalakrészek, kibelezett háztartási gépek, elhasznált ruhaneműk borítják a csatornapartot és a medret. Volt, aki az építési törmeléket is a csatornapartra borította, a látvány lehangoló.

Éves szinten a halasi önkormányzat is nem kevés pénzt fordít arra, hogy eltakarítsa az összegyűlt szemetet.

 – Az illegális szemétlerakás esetén az illetékes szakhatóságok felé is bejelentést teszünk, akik kivizsgálják az esetet és amennyiben az elkövető személye bizonyítható, úgy súlyos bírsággal számolhatnak

 – mondta el Farkas Dániel, a kiskunhalasi városháza kabinetvezetője, aki emlékeztetett arra, hogy a Dong-éri csatorna nem önkormányzati tulajdon, így ennek kezelése sem önkormányzati feladata. A szakemberek egyelőre keresik a módját annak, hogy milyen hathatósabb intézkedéssel tudnák megakadályozni, hogy bárki is hulladékot helyezzen el ezen a területen.

Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy szennyezik a csatornát. 2021 március végén arról írtunk, hogy ismeretlen eredetű, fehér színű, mosószerszagú folyadék szennyezte a Dong-éri-csatorna vizét Kiskunhalason, az 53-as főút mellett lévő csatornaház közelében. Ezzel kapcsolatban később nyomozás is indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában