Vizsgálják a halasi járványkórház épületének hasznosítási lehetőségeit

Megszólalt a kormány a 2020-ban épült kiskunhalasi járványkórház ügyében, amire az aktuális Covid-helyzet miatt már 2022-ben sem volt szükség.

Pozsgai Ákos

A járványhelyzet kedvező alakulása miatt a létesítményre jó ideje nincs szükség.

Fotó: Pozsgai Ákos / achív-felvétel

A kiskunhalasi börtön udvarán, egy elkerített részen építették fel 2020 áprilisában a modern 150 fő beteg befogadására alkalmas konténerekből álló járványkórházat, ahol kizárólag covidos eseteket kezeltek. A magyarországi járványhelyzet kedvező alakulása miatt a létesítményre jó ideje nincs szükség.

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz. A Mik a terveik a kiskunhalasi járványkórházzal, ahol 2021 decembere óta nem kezelnek covidos betegeket? című beadványra Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszolt Pintér Sándor belügyminiszter megbízásából.

– Tájékoztatom, hogy a kiskunhalasi járványkórház épületének további hasznosítási lehetőségeit jelenleg vizsgáljuk. A döntésről a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni – írta a parlament honlapjára is felkerült írásos válaszában Rétvári Bence.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában