Összefoglaló

2023.01.17. 20:25

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 17.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk az M5-ös felhajtónál készült

Fotó: Donka Ferenc

A soltvadkerti protestáns temetőben kuporgott egy fiatal vizsla az egyik sírkövön, fázott és nagyon félt. Az közösségi médiában szerveződött széles összefogás a kutyáért, ahol valaki posztolt róla egy képet. Később kiderült, hogy egy helyi illegális szaporítótól kóborolt el, ahonnan az állatvédők egy egész vizslacsaládot menekítettek ki.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emelt vádat egy albán férfival szemben, aki személyautójában több mint 10 kilogramm heroint, morfint és kodeint tartalmazó kábítószercsomaggal bukott le a tompai határátkelőhelyen.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított nyomozást egy ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022. december 6-án délután egy kiskunfélegyházi lottózóból eltulajdonított egy pénztárcát, amelyet a tulajdonosa letett a pultra. A nyomozók a lakossá segítségét kérik. 

Közel egy tucat járműből szívott le benzint, vagy törte le tanksapkáikat a 27 éves tolvaj, akit hétfőn elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök. Most felelnie kell a lopásokért négy társával együtt.

Nyolcan megsebesültek Floridában egy Martin Luther King-nap alkalmából hétfőn tartott rendezvényen, amikor a hatóságok szerint két társaság kezdett egymásra lövöldözni egy köztük kirobbant nézeteltérés miatt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten harmincnyolc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt. 18 olyan karambol volt, amely sérülést eredményezett; ezekben a balesetekben tizennégyen súlyosan, további tizenkét ember pedig könnyebben sérült. Enyhén csökkenő tendenciát mutat az ittas vezetések száma; az egyenruhások 19 olyan sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

Ketten sérültek meg, amikor két autó ütközött az M5-ös autópálya felhajtónál, Szeged mellett kedden reggel.

Rablás miatt vettek őrizetbe egy kiskunfélegyházi férfit, aki bántalmazta egy helybéli kocsma idős tulajdonosát.

A veszélyek korába léptünk, ezért mindent meg kell tennünk, hogy a háború és az elhibázott szankciók ellenére is megvédjük a teljes foglalkoztatottságot és elkerüljük a recessziót – hangsúlyozta Czomba Sándor államtitkár.

Szerdán nyílt napot tart a Neumann János Egyetem Kecskeméten, az Izsáki út 5. szám alatti új Campusán.

Több mint egymilliárd forintos állami támogatást kap Kecskemét. Erről és a városban folyó jelenlegi és jövőbeli fejlesztésekről beszélt kedden délelőtt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Gong rádió Mai téma című műsorában.

A Magyar-Turán Alapítvány által életre hívott Magyar-Turán Szövetség augusztus 4. és 6. között rendezi meg a VII. Ősök Napját, az eddig megszokott helyszínen, Bugacon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában