Vádemelés

2023.01.17. 09:36

Szerencsejáték-adósságot törlesztett volna a tompai határátkelőhelyen elfogott kábítószerfutár

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emelt vádat egy albán férfival szemben, aki személyautójában több mint 10 kilogramm heroint, morfint és kodeint tartalmazó kábítószercsomaggal bukott le a tompai határátkelőhelyen.

baon.hu

20 fóliával és harisnyával becsomagolt téglatömb került elő, benne gyantaszerű anyag, összesen 11 266 gramm súllyal.

Forrás: police.hu

A szerencsejáték-adósságba keveredett albán férfi a 70 ezer euró összegű tartozásának rendezése érdekében vállalta, hogy nagyobb mennyiségű, továbbértékesítésre szánt kábítószert szállít Albániából Franciaországba. A tervek szerint a célországban egy – a későbbiek folyamán részére eljuttatott – gps koordináta alapján kellett volna a kábítószert a kereskedő lánc további tagjának átadnia – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A férfi a szállítás részleteiről 2021. november elején állapodott meg ismeretlen megbízójával, aki 20 darab, egyenként több mint fél kilogrammos téglatest alakú, kábítószert tartalmazó csomagot rejtett el a vádlott által vezetett személygépkocsiban utólag kialakított rejtekhelyen. A futár a kábítószerrel teli járművel Magyarország felé haladva az e célra kapott mobiltelefonon folyamatosan tartotta a kapcsolatot megbízójával és jelezte számára, ha egy adott államhatárt átlépett.

A kábítószert tartalmazó csomagokat  a férfi a személygépkocsiban utólag kialakított rejtekhelyen szállította
Forrás: police.hu

2021. november 8-án délelőtt a tompai határátkelőhelyen a személyautó ellenőrzése során az alváz kipufogórendszer feletti részében elrejtve, fóliával többszörösen körberagasztott, sötétbarna, gyantaszerű anyagot tartalmazó csomagokat találtak a rendőrök és lefoglalták azokat. A továbbértékesítésre szánt, heroint, morfint és kodeint tartalmazó, több mint 10 kilogramm össztömegű gyantacsomagok együttes kábítószer tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határának 46-szorosát. A gyantatéglákban mért hatóanyagból az átlagos adag hozzá nem szokott fogyasztó esetében 0,5 gramm.

Az ügyészség az albán futárt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá a jármű és a kábítószerek elkobzását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Törvényszék hoz döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában