Összefoglaló

2023.01.10. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 10.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk az 54-es főúton, Jakabszállásnál kedd délelőtt történt balesetről készült

Fotó: Donka Ferenc

Több büntetőeljárás is folyik az ellen a félegyházi férfi ellen, aki egy 66 éves asszonytól ellopta a táskáját, majd a benne talált bankkártyával kísérelt meg pénzhez jutni. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tavaly nyári online voksolásán megszavazták a 2023-as év madarát és lepkéjét, valamint az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya megválasztotta az idei év kétéltűjét.

Áramütés ért két fiatalt az egri pályaudvaron, miután felmásztak egy vagon tetejére.

Hetven éves korában elhunyt Gerő András Széchenyi-díjas történész.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti összefoglalójából kiderült, hogy bár a múlt hét első öt napjában jelentősen csökkent a gyorshajtók száma, azonban vasárnap közel 250 sofőr hajtott gyorsabban a megengedettnél.

Egy teherautó és két személyautó ütközött össze kedd délelőtt az 54-es főút 15-ös kilométere közelében Jakabszállás térségében, a Kecskemét felé vezető szakaszon.

Csúcskategóriás lézervágó géppel bővült és energetikai korszerűsítést is végzett a Steelflex Kft.

A kényszerszünet után kiváló teljesítménnyel tért vissza a Qualisport Racing a 2023-as Dakar-rali mezőnyébe a viadal 9. szelektív szakaszán.

Az elmúlt fél évben 4,7 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon, miközben 2022-ben soha nem látott szintre csökkent a regisztrált álláskeresők száma.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Költő lenni vagy nem lenni című új állandó kiállítással köszönti névadóját a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM). 

Közös dal készítésére adta a fejét Dopeman és Curtis, akik korábban mindketten összebalhéztak már kollégájukkal, Majkával

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában