Bűncselekmény

2023.01.10. 07:47

Idős asszonytól lopott bankkártyával akart pénzt szerezni a félegyházi tolvaj

A tolvaj nem volt ismeretlen a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai előtt. A kamerafelvételek alapján azonnal tudták, kit kell keresniük.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

A kiskunfélegyházi rendőrségen egy 66 éves asszony bejelentése alapján 2023. január 7-én nyomozást rendeltek el lopás miatt. A sértett elmondta, a városban kerékpározott, majd a Molnár Béla utca és a Szentesi út kereszteződésében megállt telefonálni, miközben a táskáját a bal karjára tette. Beszélgetés közben egy biciklis bukkant fel mellette, lehúzta a táskát az idős asszony kezéről és eltekert – közölte a rendőrség.

Talán azt gondolta, hogy a sietős távozással elkerülheti a lebukást, de nem ez történt. A nyomozók feltérképezték a környék térfigyelő kameráit, megnézték az azokon rögzített felvételeket, így a tolvaj – mondhatni – pillanatokon belül lelepleződött. 

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 34 éves kiskunfélegyházi lakost, ugyanis jól ismerik a helyi zsaruk, mivel jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene.

A bűnelkövetőt a rendőrök elfogták és előállították. Közben az is kiderült, hogy a tolvaj a lopás után az egyik zsákmányával, egy bankkártyával, néhány helyen megpróbált fizetni, ám nem járt sikerrel. A helybélit így nem csupán lopással, hanem információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérletével is gyanúsítják. Őt kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában