Zene

2022.12.21. 20:53

Zongorahangversenyt szerveztek Bácsalmáson – galériával

Szerdán délután teltházas közönségnek tartották meg az idei karácsonyi koncertet a bácsalmási református templomban.

Juhász Jenő

Kicsik és nagyon is zongoráztak

Fotó: Juhász Jenő

Tóth Árpád református lelkész köszöntőjében a zene szeretetére és fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét, a fiatalokat pedig arra kérte, hogy fejlesszék tovább a már megszerzett tudásukat, hiszen ennek köszönhetően igazán nagy élményekben részesülhetnek a jövőben.

Bundula Marcella felkészítő tanár a műsor vezetése közben elmondta, hogy a bácsalmási zongoristák 2000 óta a bácsalmási református templomban tartják a karácsonyi hangversenyt és ezt a lehetőséget nagyon köszöni. Ugyanakkor örömét is kifejezte, hogy a kettő éves, pandémia miatti kihagyás után, rövid felkészülési idővel is sikerült egy ilyen hosszú hangversenyt megvalósítani

A Bajai Liszt Ferenc AMI Bácsalmási zongoratagozatának mintegy húsz növendéke – az óvodástól, a középiskolásig – mutatkozott be ezen a rendezvényen.

A másfélórán át tartó hangversenyen ismert zeneszerzők művei csendültek fel a vidám karácsonyi hangulat jegyében, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott.

A több mint négy évtizede pályán lévő zenetanárnő még egy kis ajándékkal: névre szóló angyalkákkal is kedveskedett a fellépő gyerekeknek.

A rendezvény végén a református egyház közösség meleg teával, forraltborral és mézeskaláccsal kínálta az egybegyűlteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában