Ünnepi hangulat

2022.12.30. 13:57

Traktorzúgástól volt hangos Soltszentimre – galériával

Ünnepi traktoros felvonulást és szépségversenyt rendeztek a minap Soltszentimrén. A program a karácsonyi hangulat meghosszabbításának nem titkolt szándékával jött létre.

Gulyás Sándor

Negyvenöt traktor vett részt az ünnepi felvonuláson

Fotó: Beküldött fotó

A szervezők a soltszentimrei Márkó István családi gazdaságának tagjai, illetve hozzátartozóik, Márkó István, Rakonczay Hermina, Márkó Stella, Kis Csaba, ifj. Márkó István, Dezső Dorina, Márkó Zoltán, Sávics Hilda Anna, lelkesen készülődtek a jeles eseményre, amit a vártnál is nagyobb lelkesedéssel fogadtak a résztvevők. A környező településekről is nagy volt az érdeklődés. 

A felvonulók a helyiek mellett Páhiból, Csengődről, Akasztóról, Soltvadkertről, Fülöpszállásról, Izsákról, Orgoványról, Soltról, Dunavecséről számos, szebbnél szebb fényfüzérrel feldíszített traktorral érkeztek. 

A regisztrációt követően negyvenöt traktorral kezdődhetett meg a felvonulás, a járművek fénye beragyogta az 1336 fős lélekszámú falu utcáit. A bírálók szerepét Petz János, Páhi község polgármestere, Supka Helga, Páhi község alpolgármestere és Nagy István, Soltszentimre község polgármestere töltötte be, akiknek nehéz dolguk volt, hiszen az összes traktor gyönyörűen fel volt díszítve. 

Két kategóriában hirdettek első helyezettet, illetve 12 +1 db különdíj került kiosztásra. A keleti traktorok közül első lett Vékony Kristóf, aki Izsákról érkezett. A nyugati traktorok közül a legmagasabb pontszámot ifj. Márkó István és Márkó Zoltán kapták, akik holtversenyben végeztek az első helyen. 

A szervezők átadták az első helyezettnek járó díjat Oroszi Zsombornak is, aki Páhi községéből érkezett a felvonulásra.

Különdíjasok: Rakonczay Bence (Soltszentimre), Baracskai János (Soltszentimre), Oroszi István (Páhi), Süveg Gábor (Soltszentimre), Kiss Máté (Csengőd), Takács Tímea (Csengőd), Végi Tibor (Solt), ifj. Benkovszki Zoltán (Soltszentimre), Suhajda Márk (Akasztó), Barkóczi György és Kozári Ferenc (Soltszentimre), Lőrincz Tamás (Soltszentimre), Gudmon László (Soltszentimre). 

A legfiatalabb résztvevő a helyi Mocsai Nolen volt, aki saját kistraktorát díszítette fel az eseményre. A szervezők mindenkinek készítettek oklevelet. A program részvevői forralt borral, forró teával és zsíros kenyérrel csillapíthattál szomjukat és éhségüket. 

– Köszönjük a segítőknek, a helyi gazdáknak, a felvonulóknak, lakosságnak, vendégeknek a segítséget és a részvételt, a rendezvény nem valósulhatott volna meg nélkülük. Szeretnék, ha ez az ünnepi traktoros felvonulás hagyománnyá nőné ki magát és jövőre, illetve az azt követő években is beragyogná a traktorok fénye kis községüket – mondta el hírportálunknak Márkó Stella , a rendezvény egyik szervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában