Jótékonyság

2022.12.21. 16:46

Több mint száz játékautót kaptak az EGYMI gyermekei a kecskeméti egyetemtől – galériával

Szerdán tartotta karácsonyi műsorát a Juhar utcai EGYMI, ahol a Neumann János Egyetem Innovatív Járművek és Anyagok tanszék munkatársai által gyűjtött, nagy dobozban érkezett 115 játékautót is átadták az intézmény óvodásainak.

Horváth Péter

A nagy doboz 115 játékautót rejtett

Fotó: Horváth Péter

Tóth Marianna intézményvezető elmondta, hogy minden évben a teljes adventi időszak színes programsorozatot jelent a gyermekeknek, mialatt műsorokat adnak elő, kézműves foglalkozásokat tartanak és a záró esemény a karácsonyi műsor. Idén ez a szokottnál is különlegesebb volt, miután folytatódott a Neumann János Egyetemmel tavaly indult együttműködés és az egyetem Innovatív Járművek és Anyagok tanszék munkatársai játékautókat gyűjtöttek a gyerekeknek, az egyetem pedig 150 ezer forintot ajánlott fel az intézmény Juhar Gyermekeiért Alapítványának, ami szintén felajánlásokból származott.

A felajánlók cserébe jelképes ajándékként a gyermekek által készített szép angyalkákat kaptak.

Dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora mondott köszöntőt az ünnepségen. 

Hangsúlyozta, hogy az egyetem társadalmi felelősségvállalása keretében nagyon jó döntést hozott a gyűjtéssel és a felajánlással, melynek az volt a célja, hogy örömet hozzanak a gyerekek életébe a játékokkal és az alapítvány működését is segítsék a pénzbeli adománnyal. 

Fülöp Tamás méltatta kollégái szervezésben való közreműködését.

Kun Krisztián, az egyetem Innovatív Járművek és Anyagok tanszék kutatócsoport vezetője elmondta, hogy az egyetemen nagyon fontosnak tartják a tehetséggondozást, ezért az iskolát szerették volna támogatni egy olyan jelképes ajándékkal, ami kötődik a tanszék kutatásaihoz. Ezzel a kis tehetségeket, adott esetben a jövő mérnökeit akarták megszólítani. Remek lehetőség, hogy azok a gyermekek is ajándékhoz jussanak, akik nehezebben jutnának ehhez. A tanszék munkatársai gyűjtötték az autókat, melyek között vannak olyanok, melyekkel a munkatársak gyermekei játszottak korábban, de többségük új, amik között vannak rendőrautók és a gyermekek kedvencei, a kukásautók. Cél a hagyományteremtés, gondolkodnak újabb ajándékokban és tanszéki látogatást is szerveznek a kicsik számára, ahol láthatják miként folynak az autókkal kapcsolatos kutatások.

Az EGYMI nem csak az egyetemmel ápol szoros kapcsolatot: Kecskeméti Szent László Lions Club és az OTP képviselői is jelen voltak, hiszen az intézmény hosszú évek óta számos közös programot rendez a gyermekeknek a két szervezettel.

A karácsonyi műsorban a kecskeméti TBX Band játszott ünnepi dalokat. A zenekarban az EGYMI munkatársa, Vámos Zoltán játszik és zenésztársai is nagy örömmel működtek közre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában