Önzetlenség

2022.12.19. 19:23

Ötven gyermek álmát váltották valóra Kecskeméten

Ötven gyermek, illetve szülő vehette át karácsonyi ajándékát Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Malom Központ és a Hírös Cédrus Egyesület közös szervezésében megvalósult jótékonysági akció keretében hétfőn, a Malomban.

Horváth Péter

Ötven gyermek, illetve szülő vehette át karácsonyi ajándékát egy jótékonysági akció keretében hétfőn

Fotó: Horváth Péter

A hat és 14 év közötti gyerekek december 1. és 12. között a Malom Központ My Way applikációján keresztül küldhették el kívánságaikat a szervezőknek arról, hogy milyen karácsonyi ajándékot szeretnének látni a fájuk alatt, mindezt legfeljebb 10 ezer forint értékben. Összesen 84 kívánság érkezett be, melyek közül december 13-án 50 gyermeket sorsoltak ki a szervezők, akiknek ők vásárolták meg a vágyott ajándékokat. 

A gyerekek és szüleik nagy örömmel vették át a kérésnek megfelelő ajándékcsomagot: volt, aki kisvasutat, más távirányítós autót kért, de akadt a kívánságok között könyv, papír-írószer és számos egyéb meglepetés. 

A hétfői átadáson Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a megjelent családokat, gyermekeket. Elmondta, hogy azon családok részére szólt a lehetőség, amelyeknek segítséget jelent egy játékokkal teli csomag karácsonykor. Hozzátette: a Malom Központtal már számos alkalommal összefogtak a gyermekek érdekében, és ebben az akcióban a Hírös Cédrus Egyesület is a segítségükre volt. Kiemelte, hogy igen sikeres volt az idei kezdeményezés, amit jövőre is szeretnének folytatni. 

Rácz József, a Malom Központ igazgatója hangsúlyozta, hogy az alpolgármestertől származó ötlet Kecskemét városvezetésének szociális érzékenységét bizonyítja, és a Malom Központ a jövőben is az ilyen kezdeményezések mellé áll. A most elindult jótékonysági akciót pedig jövőre is támogatni fogják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában