Adománygyűjtés

2022.12.22. 12:33

Közel négymillió forint értékben segítettek 250 solti családot

„Legyél te is karácsonyi angyal” – ezzel a felhívással fordult az önkormányzat a soltiak felé, hogy közösen segítsenek minél több rászoruló gyereknek.

Lencsés P. Anna

Karácsonyi ajándékosztás az alapszolgáltatási központban

Fotó: Lencsés P. Anna

Németh István, Solt polgármestere elmondta, Farkas Beátával, a Vécsey Károly Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójával gondolták ki ezt a jótékonysági akciót, amelynek a „Jónak lenni jó Solton is” címet adták. – Mivel előzőleg ilyen jellegű adománygyűjtés nem volt a városban, ezért megszólítottuk a vállalkozókat, prominens személyeket, városlakókat. 

Nagyon kedvező volt a reakció, sokan beszálltak az adományozásba.

Csatlakozott a Solti Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a történelmi egyházak az általános iskola és az alapszolgáltatási központ is, így az elmúlt napokban mintegy négy millió forint összértékű adományt adtunk át, kétszázötven család részére – tudtuk a polgármestertől.

Az idősek, nagycsaládosok, tartós élelmiszercsomagot kaptak. Emellett mosógépet, mikrohullámú sütőt, asztali számítógépet és hűtőt is kapott ajándékba néhány család. A kiszállításban részt vett a polgármester, a jegyző, több képviselő testületi tag, a roma önkormányzat tagjai, a művelődési intézmény, a városüzemeltetés dolgozói, az óvoda és az iskola munkatársai is.

Kétszáz fő kapott melegételt, Bárdkai László mintakertgazda és a Solti Szőlőhegyért Egyesület jóvoltából, amelyet mindenki ételhordóban vihetett haza.

A program részeként, a Solti Alapszolgáltatási Központban személyesen vettek át karácsonyi meglepetéseket a központ ügyfélköréhez tartozó gyerekek. Közülük húszan, a Gyermekétkeztetési Alapítvány jóvoltából karácsonyi kívánságlistát írhattak, amely alapján egy nagyvállalat munkatársai személyesen vásárolták meg az ajándékokat, majd az alapítvány által juttatták el Soltra. Ezen kívül tizenegy kerékpár is érkezett a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából. Az ajándékokat Fekete Csaba, az alapítvány elnöke és Németh István polgármester és Türmerné Szeremi Ilona intézményvezető adta át a gyerekeknek.

– A mostani siker arra sarkall mindannyiunkat, hogy ezt az első alkalommal megrendezett programunkat a következő években tovább folytassuk. Aki ott volt az átadásokon, az láthatta, hogy milyen sok örömöt és boldogságot tudtunk okozni, átérezhettük, hogy jobb adni, mint kapni – összegezte Solt polgármestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában