Jótékonyság

2022.12.14. 13:34

Adománygyűjtés Kecskeméten: a jövő mérnökeit kisautókkal ajándékozzák meg

Szívügyük a járműipar, így karácsonyi adománygyűjtésük fókuszában is a kis autók állnak a kecskeméti Neumann János Egyetem Innovatív Járművek és Anyagok tanszék munkatársainak. A kis autók és más játékjárművek szép számban gyűlnek, hamarosan pedig a EGYMI Juhar utcai óvodásoknál landolnak.

Sebestyén Hajnalka

Kun Krisztián Járműtechnológia Kutatócsoport-vezető és dr. Weltsch Zoltán rektorhelyettes az adományokkal

Forrás: Neumann János Egyetem

Az Innovatív Járművek és Anyagok tanszék karácsonyi adománygyűjtésének részleteiről dr. Weltsch Zoltán rektorhelyettes nyilatkozott.

– Első alkalommal hirdettük meg ezt a jótékonysági akciót, olyan gyűjtést szerettünk volna indítani, ami a tevékenységünkhöz közel áll és biztosan a gyerekeknek okozunk vele örömöt. Az egyetemen párhuzamosan több jótékonysági megmozdulás is zajlik, mi a jövő lehetséges mérnökeit a saját szenvedélyünkből kiindulva kis autókkal örvendeztetjük meg.

–A saját gyermekeimen is látom, hogy imádnak kisautózni, a kisfiúk és a kislányok, de felnőtt emberek is örömmel játszanak az autókkal. A felhívásunk lényege, hogy a családban megunt használt játékautókat hozzák be, hiszen az még valaki másnak új lehetőség a játékra. Meglepő módon az egyetem oktatói mellett a hallgatók is csatlakoztak, új, és használt kisautókat, és a gyerekek kedvenceit, a kukás autót, rendőrautót, tűzoltóautókat is hoztak a gyűjtőpontra. Az adományok december 15-éig adhatóak le a tanszéken, és még karácsony előtt átadjuk az EGYMI Juhar utcai tagintézmény óvodásainak. Bízunk benne, nagy örömüket lelik majd benne. Az Innovatív Járművek és Anyagok tanszékén nemzetközi szintű kutatás-fejlesztés folyik a jövő közlekedési eszközeinek, a napelemes és hidrogén meghajtású járműfejlesztésben, és ők lehetnek majd egykor a jövő mérnökei – tette hozzá dr. Weltsch Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában