Galériával

2022.11.10. 12:55

Újfajta módszertant tanulhattak az érsebészek a kecskeméti továbbképzésen

Érsebészeti orvostovábbképző-tanfolyamot rendeztek csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti skill laborjában. A fél napos képzésen a tapasztalt és a kezdő érsebész szakorvosok vettek részt, akiknek bemutattak egy új fejlesztésű tanulócsomagot.

Szalay Tamás

A képzést dr. Gasz Balázs szívsebész vezette.

Fotó: Szalay Tamás

A képzést dr. Gasz Balázs szívsebész vezette, aki kiemelte a képzési helyszín fontosságát és előnyeit. A kecskeméti kórház skill laborja a gyakorlati készségek, kompetenciák elsajátítása érdekében jött létre, ami a képzéseket a munkavégzési helyhez a lehető legközelebb viszi.

Dr. Gasz Balázs, a YourAnastomosis vezetője olyan műtéti eljárások fejlesztésén dolgozik csapatával, amik mind a páciensek, mind pedig az egészségügyi dolgozók életét megkönnyítik. A képzési nap során az elméleti anyag mellett gyakorlati feladatokat is megoldottak a jelenlévő orvosok. Az érvarratok elkészítésének és azok típusainak átbeszélése után sor került a gyakorlati alkalmazásra is. A képzést vezető cég igazgatója mindenkinek kiosztotta a gyakorlócsomagot, amivel tökéletesen tudják szimulálni az érsebészeti eljárásokat. A doboz tartalmaz minden eszközt, ami a sebészeti beavatkozáshoz szükséges, illetve érmodelleket is, amin elvégezhető a gyakorlat. A fejlesztés kapott egy telefonos applikációt is, ami segíti az orvosok munkáját a kiértékelésben és nyilvántartásban.

A képzés során az érsebészet mellett érintik az idegsebészetet, a szívsebészetet, a kézsebészetet és a mellkassebészetet is. Az esetspecifikus szimulátorok és modellek kialakítása – amivel az oktatást támogatják –, nagy segítséget jelent a szakterület fejlesztésében. Ezáltal az orvosoknak lehetőségük nyílik az egyértelmű ellenőrzésre, és hozzájárul a munkájuk tökéletesítéséhez.

Dr. Gasz Balázs szerint fontos, hogy ilyen körülmények között időnként összegyűljenek a szakma képviselői, és egy vagy akár több napos, konzultációval egybekötött képzés keretében fejlesszék a gyakorlati és elméleti tudásukat. Minden ilyen összejövetel célja – természetesen a páciens előtérbe helyezésével – a legjobb és legfejlettebb orvostechnikai eszközök és szakmai készségek megismerése és gyakorlati alkalmazása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában