Fresh Fruit TÉSZ

2022.11.04. 17:42

Több napelemes rendszerre lenne szüksége a keceli termelői szervezetnek

A Fresh Fruit TÉSZ jelentős hűtőházi kapacitással rendelkezik Kecelen. A szüret idején elengedhetetlen az, hogy ott tárolják a tagok által beszállított termékeket. Így rengeteg energiát használ fel a vállalkozás. A gazdasági egység december végéig a régi, kedvező áron kapja az elektromos áramot. A következő évben azonban a jelenlegi érték hatszorosára emelkedik a térítési díj – minderről Juhos Csaba elnök tájékoztatta hírportálunkat.

Barta Zsolt

Juhos Csaba

Mint mondta, csak a legfontosabb termékeket fogják hűteni. A korábbinál is rugalmasabban szervezik a termékek szállítását, hogy ezzel is spóroljanak a hűtési kiadásokon. Hangsúlyozta: legalább öt darab 50 kilowattóra kapacitású naperőművet kellene telepíteni ahhoz, hogy az energiaigényüket ki lehessen elégíteni, de a jelenlegi helyzetben csak egyre lehet engedélyt kérni. Ezt az egyet is egy éven belül kívánják rendszerbe állítani. Megemlítette, hogy a költségváltozást be kell építeniük az árakba, mindenre van megoldás, de ez pénzbe kerül. Abban bízik, hogy az állam segítséget nyújt a hazai cégeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában