Beruházás

2022.11.23. 06:50

Látványos ütemben épül az új mélykúti kulturális- és sportközpont – galériával

A több mint háromszáz ülőhelyes, mintegy ezer háromszáz négyzetméteres sportcsarnok mellett színházterem és egy aula is épül a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségekkel az új komplexum részeként, amely jelenleg a város legnagyobb beruházása és több mint 3,8 milliárd forintból valósul meg.

Pozsgai Ákos

Kovács Tamás, Mélykút polgármestere is megtekintette a beruházást.

Fotó: Pozsgai Ákos

Az új kulturális- és sportközpont alapkövét áprilisban Varga Judit igazságügyi miniszter, Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Kovács Tamás polgármester, Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára és dr. Németh Zoltán, a kivitelező cég vezérigazgatója közösen tették le az azóta lebontott régi sportcsarnok épülete előtt.

A korábbi épület helyén épül meg az épületkomplexum, amelyben lesz egy 1367 négyzetméteres sportcsarnok, benne 20×40 méteres, szabványos méretű küzdőtérrel, mobillelátókkal, öltözőkkel, vizes blokkokkal és egyéb kiszolgáló helyiségekkel. A komplexum része lesz egy 216 négyzetméteres központi aula, egy 180 fő befogadására alkalmas, 314 négyzetméteres nagyterem, valamint egy 135 férőhelyes mozi-és színházterem is – mondta el Kovács Tamás polgármester, aki megtekintette a beruházást. Az építkezés jó ütemben halad, a főbb falak már állnak, a nyílászárók behelyezése és a tetőszerkezet építése még hátra van.  

A kecskeméti Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a paksi R.E.D-Hungary Ingatlanhasznosító Zrt. építi az új kulturális- és sportközpontot, amely része annak a városképi koncepciónak, amelyet korábban az önkormányzat képviselő-testülete elfogadott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában