Galériával

2022.04.01. 17:13

Letették az épülő kulturális- és sportközpont alapkövét Mélykúton

Új kulturális- és sportközpont épül Mélyúton, a tervezett létesítmény alapkövét péntek délelőtt tették le ünnepélyes keretek között. Nemcsak a közösségi életnek ad majd teret a beruházás, hanem Magyarország megújuló energiáit is fel fogja használni – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az alapkő elhelyezésekor.

Pozsgai Ákos

Balról jobbra: Kovács Tamás polgármester, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Varga Judit igazságügyi miniszter, Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára és Dr. Németh Zoltán, a kivitelező cég vezérigazgatója

Fotó:

Először 2017-ben fogalmazódott meg, hogy a városközpont rekonstrukciójának részeként az energetikailag és szerkezetileg elavult kultúrház és sportcsarnok helyén egy új központ épüljön. A meglévő épület már nem tudta kielégíteni a csapatsportok, valamint a kulturális programok iránti egyre növekvő lakossági igényeket. 

A tehetséges mélykúti gyerekek is sorra érnek el az országos sportversenyeken jelentős eredményeket, ezek a sportsikerek szintén azt az igényt erősítették meg, hogy akár nagyobb, országos versenyek lebonyolítására is alkalmas, korszerű sportcsarnokra, valamint egy modern, 21. századi közösségi térre van szüksége a városnak

 – hangzott el az ünnepélyes alapkőletételen.

 

A képviselő-testület Birkás József tervezőt kérte fel az új épületegyüttes terveinek az elkészítésére, a beruházáshoz szükséges több mint 5,1 milliárd forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosította.

 

– Nemcsak a közösségi életnek ad majd teret az új beruházás, hanem Magyarország megújuló energiáit is fel fogja használni, hiszen lesz zöld felület és elektromos töltőállomás is. Minden, ami a 21. századi innovációhoz szükséges és amit lehet hasznosítani a közösségi létben – mondta köszöntőjében Varga Judit igazságügyi miniszter.

Hozzátette: tehetségünkkel és szorgalmunkkal előre hajtottuk Európa kerekét, intellektusunkkal pedig gyarapítottuk az egyetemes kultúrát, míg a sportban történelmi jelentőségű sikereket érünk és értünk el.

Hangsúlyozta továbbá: sikereinket pedig nemcsak tiszteljük, hanem meg is becsüljük és meg fogjuk védeni. Az igazságügyi miniszter szerint a magyar kormány minden segítséget megad ehhez. 

 

– Az a cél, hogy minden magyar ember, aki szeretne, az dolgozhasson és minél kevesebb teher legyen ezen a munkán. Ha pedig még emellett családot is vállal, akkor mindenképpen ő legyen ennek a gazdaságpolitikának a nyertese – jelentette ki Varga Judit, aki szerint 2010 óta egymillió új munkahelyet hozott létre a polgári kormány és segített a koronavírus idején is több mint másfélmillió munkavállalón.

– Azért hozunk létre valami újat, hogy a régit is gazdagítsuk, azért emelünk házat a kultúrának, hogy aztán alakítson bennünket, és azért építünk sportcentrumot, hogy legyen helye a tehetség kibontakozásának is – fejtette ki az igazságügyi miniszter, aki szerint csak békében lehet építkezni.

 

 – A magyar békében akar élni, és békében akar építkezni, hiszen építkezni csak békében lehet. A szomszédunkban háború dúl, ez a háború nem a mi háborúnk. Ebben a háborúban mi nem nyerhetünk semmit, de mindent elveszíthetünk. Nem tudunk úgy senkinek sem segíteni, hogy közben tönkre tesszük saját magunkat, saját gazdaságunkat – hangsúlyozta.

 

Varga Judit szerint ezért fontos, hogy pár napon belül megüzenjük a baloldalnak, hogy hagyják meg nekünk ezt a békét és hagyjanak fel a felelőtlen kijelentésekkel. 

 

– Nem engedhetjük meg, hogy a baloldal belesodorja hazánkat ebbe a háborúba, nem engedhetjük meg, hogy katonáinkat, fiainkat küldjék a fegyveres konfliktusba és nem engedhetjük meg, hogy a magyar családokkal fizettessék meg a háború gazdasági következményeit – jelentette ki Varga Judit, aki úgy vélte, hogy amíg Magyarországnak nemzeti polgári kormánya van, addig Magyarország nem fog belesodródni semmilyen háborúba. 

– Mi alkotunk és hazát építünk, és mi sem lehetne erre jobb bizonyíték, mint ez az alapkőletétel, amely a mélykútiak érdeme 

– mondta az igazságügyi miniszter.

Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője szerint az új kulturális- és sportközpont díszére fog válni a városnak, a térségnek és Bács-Kiskun megyének egyaránt.

 

Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára arra emlékeztetett, hogy nemcsak egy alapkő letételét ünnepelték, hanem azt, hogy a mélykútiak mertek álmodni néhány évvel ezelőtt, hogy szükségük van egy új kulturális és sportközpontra, amit a kormány támogatott.

 

A tervezett létesítmény alapkövét Varga Judit igazsági ügyminiszter, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára és Kovács Tamás. Mélykút polgármestere közösen helyezték el a régi épület előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában